Sunday, July 7, 2024
Jurnalism corect


Ciucă: Discuțiile despre reducerea cheltuielilor bugetare continuă. Trebuie să protejăm mediul de afaceri

By Dragomir Georgiana , in Politic , at 7 august 2023 Etichete: , , , ,

Coaliția de guvernare va continua dicuțiile privind reducerea cheltuielilor bugetare, a anunțat președintele PNL, Nicolae Ciucă.  Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, menționa, recent, că „proiectul cu propunerile privind reducerea deficitului bugetar, apărut în spațiul public, nu este unul oficial,  iar măsurile fiscale în acest sens sunt în curs de redactare”. 

„Nu au fost finalizate discuţiile la nivelul coaliţiei, PNL consideră în continuare că avem nevoie ca aceste măsuri să vizeze atât reducerea cheltuielilor bugetare, cât şi măsuri care, aşa cum ne-am asumat, să vizeze menţinerea cotei unice de impozitare, să facem în aşa fel încât să protejăm mediul de afaceri, pentru că cei care aduc bani la bugetul de stat sunt cei din mediul de afaceri”, a precizat Nicolae Ciucă, luni, 7 august.

Reprezentanții mediului de afaceri și analistii economici au avertizat, că propunerile de creștere a impozitului pentru antreprenori ar crește evaziunea fiscală.

În ceea ce privește reducerea cheltuielilor bugetare, reprezentanții Parchetului General au solicitat ca aceste cheltuieli să nu se aplice în sistemul de Justiție, deoarece ar afecta grav funcționarea parchetelor și a instanțelor.

Parchetul General a cerut ca reducerea cheltuielilor să nu se aplice în Justiție

În ceea ce privește „taxa pentru vicii” ,  Ciucă a menționat că va fi luată o decizie în acest sens.

„Este o măsură pe care am discutat-o şi la care se va veni cu o decizie în sensul în care trebuie să facem în aşa fel încât oamenii să nu piardă din venituri, motiv pentru care creşterea salariului minim să fie direct proporţională cu această plată a taxei pentru sănătate”, a sunliniat președintele PNL, Nicolae Ciucă. După stabilirea măsurilor fiscale pentru reducerea cheltuielilor bugetare, urmează ca proiectul de Ordonanță de Urgență să fie în transparență, apoi, aprobat de Guvern.

CITEȘTE ȘI: Adrian Negrescu, analist economic, despre măsurile fiscale propuse de Guvern: Un adevărat măcel. Vom fi și mai săraci

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW