Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ciprian Ciucu, nemulțumit că certificatul verde este blocat în Parlament: O profundă criză de leadership

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 28 decembrie 2021

Ciprian Ciucu, liderul PNL București și primarul Sectorului 6, a lansat o serie de critici, marți, 28 decembrie, îndreptate înspre conducerea coaliției formată dintre liberali, social-democrați și UDMR. Edilul este nemulțumit că proiectul pentru implementarea certificatului verde nu a fost încă adoptat de Parlament. 

Tărăganarea adoptării certificatului verde în Parlament demonstrează o profundă criză de leadership, în care o mega coaliție nu poate impune o măsură simplă și de bun simț, din calcule electorale”, a scris Ciprian Ciucu, pe Facebook.

Șeful PNL București consideră că liderii adevărați trebuie să își asume decizii nepopulare, dar corecte, pentru buna funcționare a societății.

Într-o țară cu o rată de vaccinare ca a noastră nici nu trebuie sa mai stăm la discuții. Iar șoșocii și alți vadimi mai mici ar trebui luați pe sus pentru subminarea sănătății publice. Altfel, am putea conduce țara pe bază de sondaje de opinie și bruma asta de democrație să denatureze în forma ei platoniană corespunzătoare, anarhia”, a precizat primarul Sectorului 6.

Context

Deși premierul Nicolae Ciucă a dat asigurări că „vom avea certificat verde până la sfârșitul anului”, proiectul propus de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a fost blocat de negocierile din coaliție.

Potrivit unor surse, față de varianta prezentată de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, accesul la muncă nu va mai fi condiţionat de acest document. S-ar fi ajuns la această decizie în urma unei discuții a liderilor coaliției cu președintele Klaus Iohannis, care a avut loc miercuri seara.

Liderii PNL și PSD, Florin Cîțu și respectiv Marcel Ciolacu, au evitat să dea un răspuns clar, chestionați joi, 23 decembrie, pe marginea acestui subiect. Amândoi au punctat însă că vor ca această variantă să fie constituțională.

Totodată, ministrul Rafila a spus că PSD este de acord cu asumarea răspunderii Guvernului pentru această lege, însă Florin Cîțu a spus că nu este nevoie de această variantă, din moment de coaliția se bazează pe o majoritate confortabilă în Parlament.

Sursă foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW