Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Cioloș: Dacă Rovana Plumb va fi respinsă, România poate desemna un alt candidat, care va primi același portofoliu

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 10 septembrie 2019 Etichete: , ,

Liderul PLUS, Dacian Cioloș, susține că, în cazul în care Rovana Plumb, propunerea pentru portofoliul Transporturilor în Comisia Europeană, va fi respinsă, România poate desemna un alt candidat, care va primi același portofoliu. Cioloș consideră că Rovana Plumb „ridică suspiciuni serioase privind integritatea și angajarea sa proeuropeană”.

„Din păcate, premierul Viorica Dăncilă a insistat să o nominalizeze pentru funcția de comisar european pe Rovana Plumb, europarlamentar PSD, în ciuda semnalelor primite de la grupuri politice importante din Parlament că nu vor fi de acord cu această nominalizare. Rovana Plumb ridică suspiciuni serioase privind integritatea și angajarea sa proeuropeană, parlamentarii europeni ținând cont de toate pozițiile și declarațiile doamnei Plumb din vremea când îi era subordonată fidelă lui Liviu Dragnea. Aceasta este marea problemă din cauza căreia Rovana Plumb riscă să fie respinsă de Parlamentul European și nu votul europarlamentarilor USR PLUS”, a scris Cioloș pe Facebook.

Președintele PLUS consideră că dacă Rovana Plumb va fi respinsă, România poate desemna un alt candidat pentru postul de comisar, care va primi tot portofoliul transporturilor.

„Pentru că intuiesc că vom fi acuzați, dacă votăm împotriva doamnei Plumb, că nu apărăm interesele țării noastre și că, din cauza noastră, România riscă să piardă un portofoliu important, vreau să precizez cât se poate de clar: dacă Rovana Plumb va fi respinsă, România poate desemna un alt candidat pentru postul de comisar, care va primi tot portofoliul transporturilor. Prin urmare, noul candidat român nu pierde portofoliul dacă cel dinaintea lui nu a fost votat de Parlamentul European”, a mai scris Cioloș.

Context

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen a anunțat, marți,  distribuirea portofoliilor și modul în care intenționează să organizeze activitatea viitoarei Comisii. Rovana Plumb, desemnată de Ursula von der Leyen pentru postul de comisar din partea Românie, a primit portofoliul de la transporturi. 

Pentru a ocupa postul de comisar european, Rovana Plumb mai are câțiva pași de urmat. În perioada următoare va avea mai multe interviuri cu președintele Ursula von der Leyen, cum dealtfel vor avea toți cei desemnați. În plus, urmează audierile și votul în Parlamentul European

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] There you will find 19997 additional Info to that Topic: mainnews.ro/ciolos-daca-rovana-plumb-va-fi-respinsa-romania-poate-desemna-un-alt-candidat-care-va-primi-acelasi-portofoliu/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *