Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ciolacu spune că în cazul unei crize alimentare, este posibil ca România să limiteze exporturile

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 14 martie 2022

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni, 14 martie, că este posibil ca România să limiteze exporturile, în cazul unei crize alimentare. 

Despre isteria la combustibil și ulei, președintele Camerei Deputaților a explicat că „există o anumită tensiune”, în contextul războiului din țara vecină, iar cetățenii „reacționează emoțional” la anumite informații din spațiul public.

„Am înţeles că s-au trimis controale să se vadă de ce s-a întâmplat acest lucru. A fost total neadecvat acel preţ şi acea ştire prezentată să creeze aşa ceva în toată România. Asta înseamnă că toată lumea este tensionată, toată lumea este îngrijorată, la fel ca şi noi, este evident acest lucru. Venim după doi ani de pandemie, după un conflict în 2022, când nimeni nu mai credea că se poate întâmpla aşa ceva în Europa, şi există o anumită tensiune şi lumea reacţionează emoţional la anumite ştiri”, a menționat el, citat de News.ro.

Întrebat dacă România ar putea limita exporturile, în eventualitatea unei crize alimentare, liderul social-democraților a răspuns afirmativ.

„Este posibil, avem contracte internaţionale. Dacă nu vom face faţă, se vor limita aceste exporturi. Dar întâi să ne creăm o rezervă naţională, sustenabilă pentru populaţia României”.

Totodată, președintele Camerei Deputaților a dat asigurări că țara noastră are capacitatea de a produce produse alimentare, să susţină 40-50 de milioane.

Amintim, în context, că ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a declarat duminică, 13 martie, la B1 TV, că România este o țară stabilă din punct de vedere al asigurării alimentelor de bază pentru populație. Niciodată nu se va vorbi la noi în țară de foamete sau criză alimentară, pentru că producem mai mult decât avem nevoie, a mai spus Chesnoiu.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Information on that Topic: mainnews.ro/ciolacu-spune-ca-in-cazul-unei-crize-alimentare-este-posibil-ca-romania-sa-limiteze-exporturile/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *