Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Ciolacu, despre românii blocați în Fâșia Gaza: Se fac eforturi alături de alte state, nu e ușor de negociat

By Dragomir Georgiana , in Război în Orientul Mijlociu Stirile zilei , at 28 octombrie 2023 Etichete: , , ,

Premierul Marcel Ciolacu a precizat, astăzi,  28 octombrie, că se fac în continuare eforturi pentru eliberarea ostaticilor din Fâşia Gaza, dar şi pentru scoaterea din zonă a cetăţenilor care vor să plece. Cu toate acestea, conflictul armat din această zonă complică  negocierile la nivel diplomatic, a explicat șeful Executivului. 

„Nu e uşor de gestionat toată situaţia, important este să nu escaladeze.

Azi-noapte, în jur de ora 2.00, eram în comunicare cu doamna ministru de Externe. Este un efort comun al mai multor ţări,  SUA, Franța, Germania, statele care au cetățeni cu dublă cetățenie. 

Potrivit șefului Executivului, sunt 260 de români care vor să părăsească Fâșia Gaza.Ultimele relatări ale presei internaționale arată că Fâșia Gaza a rămas fără internet și linii telefonice, de vineri seară(n.r 27 octombrie)

Două mari reţele palestiniene de telefonie mobilă, Jawwal şi Paltel, au anunţat că liniile lor telefonice şi serviciile de internet au fost întrerupte. Guvernul de la Tel Aviv a anunțat, în urmă, cu o săptămână, că printre persoanele decedate în urma atacurilor Hamas sunt și cinci români.

În urmă cu trei săptămâni, Hamas a atacat Isaeralul și sute de români au fost repatriați. În prezent, Forțele aeriene și terestre israeliene intensifică operațiunile în Fâșia Gaza, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Daniel Hagari, în seara zilei de vineri, 27 octombrie, în contextul rapoartelor privind bombardamente masive asupra enclavei asediate, relatează Reuters.

Citește și:  Marcel Ciolacu la Tel Aviv: Discuții cu românii din Israel și distincție pentru reprezentantul comunității evreiești din România

Sursă foto: Guvernul României 

Comentarii