Monday, September 26, 2022
Jurnalism corect


Ciolacu, despre remanierea ministrului Apărării: Cine să fie remaniat? Vasile, tu ești remaniat?

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 12 august 2022

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a negat vineri, 12 august, că ministrul Apărării, social-democratul Vasile Dîncu, ar urma să fie remaniat. Întrebarea a fost adresată în condițiile în care, în ultimele zile, pe surse, a circulat informația potrivit căreia urmează mai multe remanieri în Cabinetul Ciucă, inclusiv Dîncu de la Apărare, la cererea liberalilor, și Virgil Popescu de la Energie, la solicitarea PSD. 

Ciolacu a fost întrebat, într-o conferință de presă, dacă partidul pe care îl conduce va accepta orice propunere privind remanierea miniştrilor partidului.

El a replicat că actuala coaliţie funcţionează, astfel că „haideţi să o lăsăm să funcţioneze corect!”.

„Când va fi cazul unei remanieri, după ce această discuţie va porni în primul rând de la primul ministru, sunt ferm convins că nu o ţine nimeni secretă, dar ce am spus foarte clar şi corect până la urmă: remanierile fac parte din viaţa politică şi din viaţa guvernamentală (…)

Dar cine a anunţat remanierea? Există remanieri în guverne. A anunţat domnul prim-ministru, de la UDMR aţi anunţat vreo remaniere? Eu nu pot să vă promit că nu există remanieri, fiindcă e un lucru firesc. (…) Eu nu am vorbit de această temă şi văd că domnul Dîncu este aici cu mine şi cică nu e remaniat. La ce să oferim explicaţii?”, a declarat șeful Camerei Deputaților.

Anterior, el îl întrebase pe Vasile Dîncu – „Cine să fie remaniat? Vasile, tu eşti remaniat?”, la care ministrul Apărării a răspuns negativ.

La rândul său, ministrul Apărăii, Vasile Dîncu, a comentat informaţiile apărute privind eventuala la remaniere: „Politica nu funcţionează pe surse”.

În ultimele zile, mai multe surse au declarat că social democrații ar intenționa să remanieze un ministru numit de PSD, respectiv pe ministrul Apărării, Vasile Dîncu, însă doar cu condiția ca liberalii să înlocuiască și ei un ministru, fiind vorba de Virgil Popescu.

Amintim că Ciolacu, totuși, nu a negat marți intenția de a-l schimba pe Dîncu, atunci când a fost întrebat de jurnaliști într-o conferință de presă la Parlament.

„Sunt ferm convins că se va face la un moment dat o remaniere (…) Mi se pare corect întâi să discut cu prim-ministrul și după cu colegii mei. Nu dau aceste vești la televizor”, a spus acesta.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com