Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ciolacu, despre formarea noului Guvern: Încercăm să-l creionăm în funcție de persoane, nu de posturi


Președintele PSD, Marcel Ciolacu, se pregătește să devină premierul României, conform protocolului  încheiat cu PNL și susține că noul Guvern se va încheia „în funcție de persoane, nu de posturi”. El susține că nu crede în ideea guvernelor tehnocrate(n.r. specialiști apolitici), dând de înțeles că partidul pe care îl reprezintă este dispus să promoveze, în continuare, oameni în funcții publice. 

„Am ajuns la o concluzie cu domnul prim-ministru Nicolae Ciucă, să încercăm să creionăm viitorul Guvern în funcție de persoane, nu de posturi. Încercăm să așezăm cât mai potrivit oamenii cei mai competenți și cu randamentul guvernamental cel mai bun. Nu sunt adeptul unor guverne de tehnocrați, pentru că cred că așa am fost crescut, dar sunt ferm convins că și în rândul politicienilor găsim oameni care să facă față acestor provocări”, a declarat liderul PSD, Marcel Ciolacu, la o întâlnire cu jurnaliștii.

Recent, atât actualul premier, Nicolae Ciucă cât și partenerul său de coaliție, Marcel Ciolacu, susțineau că vor fi schimbări de miniștri, doar acolo unde „activitatea” nu a fost foarte bună. Ciolacu l-a lăudat pe Sorin Grindeanu și nu a ezitat să menționeze că și-l dorește în continuare la conducerea acestui portofoliu.

Care va fi prioritatea viitorului Guvern Ciolacu

Marcel Ciolacu susține că viitorul Guvern pe care îl  va conduce va avea drept prioritate absorbția fondurilor europene și creșterea fondurilor pentru investiții.

„O să ne propunem, totuși, dacă anul acesta avem 7% din PIB pe investiții, să mergem în jur de 10% și să încercăm să ridicăm ștacheta cât mai mult. Prioritatea unu rămân fondurile europene. Este exercițiul financiar trecut, să vedem cum îl închidem. Cred că o să îl închidem cu absorbție de peste 90%, dar să vedem fazările pe următorul exercițiu financiar”, s-a exprimat președintele PSD, Marcel Ciolacu. Deși, pe „surse” au apărut informații potrivit cărora PNL și PSD ar dori să preia anumite ministere care revin UDMR, oficialii ultimei formațiuni politice susțin că nu sunt parte semnatară a acestei protocol dintre PNL și PSD și nici nu au vreun interes să iasă de la guvernare. Marcel Ciolacu ar urma să devină premir până la 1 iunie ac.

CITEȘTE ȘI: Ciolacu, viitorul premier al României, până la 1 iunie. Pe cine dorește în noul Guvern

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii