Tuesday, October 20, 2020
Jurnalism corect


Ciolacu, atac la adresa lui Iohannis: Un om politic măcinat de ură, confuz și cu accente evident extremiste / Nu mai aruncați vina pe alții, guvernați

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic , at 7 mai 2020 Etichete: , ,

După ce președintele României, Klaus Iohannis, a lansat un atac la adresa fostelor guvernări PSD, președintele social-democrat, Marcel Ciolacu, l-a acuzat pe șeful statului că este  „un om politic măcinat de ură, confuz și cu accente evident extremiste”, a spus Ciolacu, într-o declarație de presă.

 

„Astăzi, Iohannis ne-a arătat că este doar președintele PNL. El nu se mai comportă că președintele României. Ultimele ieșiri publice ne arată că a apucat-o pe cale greșită. Este un politican cu accente de dictator. Iohannis trebuia să fie garantul Constituției, dar el atacă instituții fundamentale ale statului, precum Parlamentul și Curtea Constituțională. Prin asta, Iohannis slăbește democrația”, a spus Marcel Ciolacu.

Ciolacu l-a mai acuzat pe Iohannis că în trecut și-ar fi dorit să devina premier din partea Partidului Social Democrat.

„Iohannis nu este un partener instituțional, este doar un alt politician de la PNL care a preferat un loc cald la Cotroceni, deși în trecutul pe care îl blamează își dorea să fie premier adus de mână de PSD”, a mai spus Ciolacu.

În discursul sau, președintele PSD a mai atacat încă o data Guvernul pentru modul în care a gestionat criza provocata de coronavirus din punct de vedere economic.

„Avem peste un milion de șomeri, majoritatea oamenilor mai au bani să supraviețuiască doar o lună. Populația nu este testată, firmele se închid în fiecare zi și aruncă sute de mii de oameni în șomaj. Guvernul, în curând, nu mai are bani de salarii și pensii. Mai mult, PNL și Guvernul se folosesc de pandemie că să fure bani prin firmele de casă.(…)Nu văd decât o revărsare de ură la adresa românilor care așteaptă soluții la ce pun mâine pe masă, pentru familiile lor, pentru sănătatea lor. Vedem un președinte disperat să apere un guvern incompetent și incapabil să vină cu un proiect care să protejeze veniturile românilor. România se confruntă cu o pandemie și cu o criză economică gravă. De 6 luni, PNL e la guvernare, PSD e în opoziție. Nu mai aruncați vina pe alții, guvernați, luați măsuri pentru români”, a mai spus Ciolacu.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *