Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ciolacu anunță lansarea campaniei „Cumpără românește”, proiect derulat, de fapt, încă din timpul Guvernului Boc

By Dragomir Georgiana , in Politic Stirile zilei , at 11 octombrie 2023 Etichete: , , ,

Şeful Executivului și președintele social-democraților, Marcel Ciolacu,  a participat, miercuri, 11 octombrie,  la lansarea campaniei „Cumpără Româneşte”, un proiect iniţiat de Partidul Social Democrat(PSD), organizat în cadrul unei companii din Jilava(Ilfov). Proiectul urmărește promovarea producătorilor români, a prestatorilor de servicii din țara noastră, susțin inițiatorii, însă, potrivit datelor consultate de Main News, proiectul „Cumpără Românește” apare în bilanțul Ministerului Economiei încă din 2010 și a primit  finanțare europeană în acest sens. Documentul poate fi vizualizat aici.

În 2010, șeful Guvernului a fost Emil Boc(PDL).

Marcel Ciolacu, liderul PSD, consideră că prin promovarea produselor românești se va atinge obiectivul din planul de guvernare, prezentat în luna iunie ac, „patriotismul economic”.

„Echipele noastre au bătut ţara în lung şi în lat şi au adunat poveşti pline de semnificaţii. Eu am vizitat zeci de companii româneşti şi am văzut cu ochii mei ce au construit, dar şi cu ce probleme se confruntă.Sunt alături de noi oameni din industria de construcţii, pentru că avem nevoie nu doar de structurile de rezistenţă produse aici, avem nevoie şi de cărămizi, termopane sau betoane ca să putem construi româneşte! Sunt alături de noi oameni care produc brânză, cultivă usturoi sau coc pâine proaspătă şi bună. Cred că nu există produs alimentar în această ţară la care să nu putem concura cu oricine în lume. Şi, de aceea, trebuie să putem spune din toată inima: mănâncă româneşte! Avem aici oameni care au ridicat pensiuni în locuri de poveste sau au creat locuri de agrement care rivalizează cu alte locuri celebre în lume. Ei sunt cel mai bun exemplu că a sosit momentul ca familiile de români – în special cei cu copii – să redescopere frumuseţile acestei ţări. Le spun, aşadar, călătoreşte româneşte! Fiecare leu cheltuit în vacanţă în România va face minuni pentru această ţară„, a declarat premierul și președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Cum se va derula campania „Cumpără Românește”

Şeful Executivului a menţionat că, începând de astăzi, pe site-ul cumpararomaneste.ro  sunt susținute  iniţiativele locale, produsele locale şi producătorii autohtoni.  „Îi  invităm pe toţi producătorii români să ne scrie, ca să putem înrola cât mai multe produse şi servicii româneşti în această campanie”, a subliniat Ciolacu.

Datele Institului Național de Stastistică(INS) arată că veniturile românilor au scăzut în ultimele trei luni, iar cei mai mlți bani se duc pe alimente. Puteți citi aici cât cheltuie, în medie, o familie din România.

Pe de altă parte, analiștii economici nu văd cu ochi buni creșterea unor taxe, asumate de Guvern, menționând că acest lucru se va reflecta în buzunarele românilor.

„Orice creștere de taxe înseamnă prețuri mai mari”, a subliniat analistul economic Adrian Negrescu, pentru Main News.

Citește și :  Cât cheltuie românii lunar pe mâncare comparativ cu alte țări/Doar 18 lei pentru educație

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW