Thursday, October 6, 2022
Jurnalism corect


Cine sunt militarii care au preluat conducerea Spitalului Județean de Urgență din Focșani/ MApN: Spitalul din Deva a ieșit din carantină

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 13 aprilie 2020 Etichete: , ,

O echipă din cadrul Ministerului Apărării Naționale (MApN), condusă de colonelul medic Alexandru Keresztes, comandantul Spitalului Militar de Urgență „Regina Maria” din Brașov, a preluat, luni, managementul medical și operațional al Spitalului Județean de Urgență din Focșani.

Din echipă mai face parte și personal civil contractual: director medical- Bianca Andoni, ofițer de logistică- locotenent-colonelul Andrei Cristian Vulpe, ofițer de stat major- locotenent-colonelul Adrian Ceaușu.

De asemenea, potrivit MApN, Spitalul Județean Deva, condus de asemenea de o echipă formată din medici și specialiști militari, a ieșit din carantină, devenind funcțional și fiind pregătit pentru preluarea cazurilor de Covid-19 din zona de responsabilitate.

În vederea redeschiderii, a fost efectuată dezinfecţia terminală, s-au asigurat circuitele necesare elaborate de către medicii epidemiologi şi s-a stabilit prima echipă de lucru pentru următoarele 14 zile formată din personal medical, sanitar şi auxiliar.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că managementul Spitalului Județean Focșani va fi asigurat de o echipă de medici militari.

„Evaluăm întreg personalul de la Spitalul Județean și Ambulanță. Tot în acest context vom face în perioada următoare verificări la DSP. Consider că a fost o anchetă epidemiologică care a scăpat de sub control sau nu a fost suficient evaluată. Rămâne ca această anchetă să fie reluată pentru fiecare caz în parte și fiecare confirmat va naște o altă anchetă epidemiologică. După evaluarea pe care o vom face și la spital și la DSP, vom putea discuta mai multe”, a spus Nelu Tătaru.

Vizita ministrului Sănătății vine în contextul în care Nelu Tătaru a identificat grave nereguli la Spitalul Județean Focșani. Managerul unității sanitare, Constantin Mândrilă nu poate fi găsit, iar în plus, acesta este infectat cu COVID-19. De asemenea, Nelu Tătaru a criticat anchetele epidemiologice efectuate de DSP Vrancea în urma cărora persoane infectate cu COVID-19 au fost plasate în izolare la domiciliu sau în centrele de carantină.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com