Sunday, July 7, 2024
Jurnalism corect


Cine este Cornel Dinicu, patronul pensiunii Ferma Dacilor, locul unde au murit arse mai multe persoane. Legături controversate cu lumea interlopă

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 26 decembrie 2023

Pensiunea Ferma Dacilor din Tohani, Prahova, construită în 2013 de antreprenorul Cornel Dinicu, a fost distrusă într-un incendiu marți dimineața, în a doua zi de Crăciun. Dinicu intenționa să dezvolte o fermă bio pentru familia sa, conform un interviu acordat Observatorul Prahovean. Ulterior, presa a arătat legăturile afaceristului cu lumea interlopă. 

Dinicu, originar din zona Ferma Dacilor, a dezvoltat afacerea în Tohani, Prahova. De la un „proiect pentru familie”, Ferma Dacilor s-a transformat într-un complex turistic în zece ani, având spații de cazare pe un teren de 40 de hectare. Dinicu locuiește acum în București și are cinci copii. Pe site-ul complexului se menționează că la Ferma Dacilor se pot „omeni la un ospăț peste 150 de daci”.

Legături cu lumea interlopă

Publicația locală Prahova Online scria în urmă cu 13 ani că, în 1996, Cornel Dinicu conducea un clan de bodyguarzi în cartierul Regie din București.

În 1997, este condamnat la 4 luni de închisoare pentru amenințare și lovire, dar este grațiat.

În 2000, Dinicu ar fi implicat în Afacerea „Portbagajul”, unde Cornel Dinicu şi alţi doi sunt acuzaţi că au furat 500.000 de dolari și un kilogram de aur din maşina lui Mihai Bucurenciu, liderul interlopilor din Giulești. Bucurenciu l-a sechestrat apoi și torturat pe unul dintre complicii lui Dinicu, mai notează sursa citată.

Acest incident a dus la demiterea șefului Poliției Capitalei și a unor ofițeri de Crimă Organizată.

În 2007, Evenimentul Zilei relata că Dinicu a fost urmărit de SIE până în Sierra Leone, unde facilita o afacere legată de exploatările diamantifere ale țării.

În iulie 2010, Dinicu apare ca investitor la Mizil, acolo unde deschide o piscină, o investiție evaluată de presa locală la 700.000 de euro.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW