Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Chirica scapă de dosarul „Skoda”

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 16 ianuarie 2023 Etichete: , , ,

Primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, scapă de acuzațiile care i se aducă în dosarul în care era acuzat de abuz în serviciu cu privire la achiziția de către municipalitate a unor autoturisme Skoda, după ce Judecătoria Bârlad a stabilit luni, 16 ianuarie, că faptele s-au prescris. Hotărârea poate fi atacată cu apel. 

Trimis în judecată în ianuarie 2021 de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași, Mihai Chirica a fost acuzat că, în anul 2013, pe vremea când ocupa funcția de viceprimar, alături de primarul Gheorghe Nechita și alți funcționari, a demarat ilegal o procedură de achiziţie a patru contracte de leasing operaţional.

În calitate de utilizator, municipalitatea ieşeană intra în posesia a trei autoturisme marca Skoda Octavia şi unul Skoda Superb, deşi, la acel moment, era interzisă autorităţilor şi instituţiilor publice preluarea în leasing de autoturisme. Durata contractului a fost de patru ani.

Procurorii susţin că prin respectiva achiziţie, s-a cauzat o pagubă bugetului local al municipiului Iaşi de peste 500.000 lei.

Chirica este vizat și în alte dosare

Aceasta nu este însă singura problemă penală a lui Mihai Chirica. În iunie 2022, primarul municipiului Iași a fost trimis în judecată de DNA într-un dosar care vizează construirea ilegală a unui imobil.

În decembrie 2022, edilul a fost plasat sub control judiciar de DIICOT, fiind pus sub acuzare într-un dosar privind autorizarea executării unor lucrări de construcţii.

Sursa foto: Inquam Photos / Liviu Chirica

Comentarii