Thursday, April 25, 2024
Jurnalism corect


Chestorul Marian Matei Benone, noul șef al Poliției Române / Decizia, publicată în Monitorul Oficial

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 13 mai 2021

Chestorul Marian Matei Benone a fost numit în funcția de inspector general al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), printr-o decizie semnată de premierul Florin Cîțu și publicată în Monitorul Oficial. 

Marian Matei Benone a fost director al Direcției de Operațiuni Speciale și a mai activat în cadrul Serviciului de combatere a grupurilor de criminalitate organizată.

Ofițerul este absolvent al Academiei de Poliție “Alexandru Ioan Cuza”, activează în structurile Poliției Române din anul 1997 și, înainte de a fi numit în funcția de inspector general al Inspectoratului General al Poliției Române, a îndeplinit funcția de director al Direcției Operațiuni Speciale. De asemenea, ofițerul deține o vastă experiență, pe parcursul carierei profesionale îndeplinind atât funcții de execuție, cât și funcții de conducere în cadrul structurilor Poliției Române. Între anii 1997 și 2005, a îndeplinit funcția de ofițer de poliție judiciară în cadrul IPJ Bacău – Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate și Corupției, între anii 2005 și 2012, adjunct al șefului Brigăzii Teritoriale de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, între 2010 și 2015, șef al Brigăzii Teritoriale de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, între 2015 și 2018, director adjunct al Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și din 2019, director al Direcției Operațiuni Speciale”, a transmis MAI.

Până la numirea chestorului Marian Matei Benone, conducerea IGPR a fost asigurată interimar de chestorul Eduard Mirițescu.

Ultimul șef cu atribuții depline al IGPR a fost chestorul Liviu Vasilescu care a demisionat, după ce, în spațiul public, au apărut imagini cu acesta în timp ce avea o întâlnire cu membri ai clanului Duduianu, la scurt timp după moartea lui Emi Pian.

CITEȘTE ȘI: ANALIZĂ – Controversatele structuri de forță | DIICOT, DNA, DGA, SRI, Poliția și Jandarmeria, măcinate de scandaluri. Negocieri cu interlopi, șefi urmăriți penal, violențe și presupuse abuzuri

 

Sursă foto: Politia Romana

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *