Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


CFR a lansat o mega-licitație de aproape 1 miliard euro pentru lucrări de întreținere a căilor ferate

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 3 februarie 2022

Infrastructura feroviară s-ar putea schimba la față în următorii ani, asta dacă Guvernul va aloca fonduri suficiente pentru lucrările de reparații. CFR SA a lansat, în debutul acestei săptămâni, o licitație pentru lucrări de întreținere.

Valoarea totală estimată a acordului-cadru, împărțit în opt loturi, este de minimum 1 milion lei fără TVA și de maximum 4.21 milioane lei, fără TVA, sursa de finanţare fiind asigurată din fonduri de la bugetul de stat.

Lucrările de întreținere prin înlocuirea la rând a elementelor componente ale suprastructurii căii și realizarea căii fără joante, care se vor executa pe o lungime de 1.461 km de cale ferată, au ca obiectiv aducerea liniei în parametri proiectați pentru viteza maximă de circulație de 120 km/oră.

Acordurile-cadru, aferente celor 8 Sucursale Regionale de Cale Ferată (București, Craiova, Timișoara, Cluj, Brașov, Iași, Galați și Constanța)se vor derula pe o perioadă de 4 ani.

Termenul limită pentru primirea ofertelor este 31 martie, deschiderea acestora urmând să aibă loc în aceiași zi la ora 15:00.

Sursa foto: forum.peundemerg.ro

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *