Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Cererea de pensionare a procurorului care instrumentează dosarul alegerilor din Sectorul 1, suspendată / CSM cere Inspecției Judiciare să dea detalii despre ancheta deschisă pe numele lui Sorin Iasinovschi

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 18 mai 2021

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) cere Inspecției Judiciare să clarifice informațiile din spațiul public, potrivit cărora procurorul Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), Sorin Iasinovschi, care a deschis dosarul de renumărare a voturilor din Sectorul 1, ar fi cercetat disciplinar. Cererea de pensionare a magistratului va fi discutată după ce Inspecția Judiciară va prezenta detalii despre ancheta în curs. 

Cererea de pensionare a procurorului Sorin Iasinovschi a fost suspendată, după ce, în spațiul public, au apărut informații potrivit cărora magistratul ar fi cercetat disciplinar de Inspecția Judiciară (IJ).

Mai mult, există voci care acuză că dosarul disciplinar ar fi fost deschis de IJ pentru a pune presiune pe procurorul care instrumentează dosarul alegerilor din Sectorul 1, deschis la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ).

CITEȘTE MAI MULTE AICI: Secția Specială confirmă că nu s-a încheiat renumărarea voturilor exprimate în alegerile pentru Primăria Sectorului 1

Potrivit unor surse Main News, în schimb, dosarul disciplinar deschis pe numele procurorului Iasinovschi, în lucru în acest moment, nu ar viza aspecte legate de dosarul alegerilor.

Procurorii CSM cer Inspecției Judiciare să comunice data sesizării, modalitatea și data începerii cercetării disciplinare, înainte de a analiza cererea de pensionare a magistratului Iasinovschi.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *