Tuesday, February 20, 2024
Jurnalism corect


Centrul European pentru Prevenţia Bolilor avertizează: Europa să se pregătească pentru al doilea val de COVID-19

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 20 mai 2020 Etichete: , ,

Directoarea Centrului European pentru Prevenţia Bolilor, Andrea Ammon, a lansat un avertisment conform căruia posibilitatea unui al doilea val de infectări cu coronavirus în Europa este tot mai mare.

„Întrebarea este când va veni şi cât de mare va fi al doilea val, după părerea mea.(…) Privind caracteristicile virusului şi la informaţiile pe care le avem din diferite ţări în ceea ce priveşte imunitatea populaţională care este între 2 şi 14%, un nou val este foarte probabil”, a spus dr. Andrea Ammon, directoarea Centrului European pentru Prevenţia şi Controlul Bolilor (ECDC), citată de The Guardian.

Directoarea ECDC a mai avertizat că nu este încă momentul “să lăsăm garda jos”.

„Între 85% şi 90% din populaţie este încă susceptibilă, iar virusul este încă în jurul nostru circulând mult mai mult decât o făcea în ianuarie şi februarie. Nu vreau să fiu alarmistă, dar trebuie să fim realişti. Nu este momentul să lăsăm garda jos”, a mai adăugat oficialul.

Majoritatea țărilor europene, inclusiv România, au început relaxarea restricţiilor pentru prevenirea răspândirii epidemiei de coronavirus.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com