Saturday, July 6, 2024
Jurnalism corect


Centru voluntar de ajutor al persoanelor vorbitoare de Limba Română în Israel, la inițiativa unui român/Peste 200 de români așteaptă să fie evacuați din Gaza

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 16 octombrie 2023 Etichete: , , ,

Peste 200 de români au cerut ajutorul pentru a fi evacuați din Fâșia Gaza, iar autoritățile române sunt în permanentă legătură cu ei. Mare parte din ei se apropie de granița cu Egiptul și după ce trec vor fi preluați, informează Știrile TVR. 

Premierul Marcel Ciolacu a menționat, la  emisiunea Prima News, că românii din Fâșia Gaza „nu sunt în pericol”.  Până în acest moment, patru persoane cu dublă cetățenie româno-israeliană și-au pierdut viața în atacuri și încă o persoană este dispărută, potrivit unor surse. Este vorba de o persoană în vârstă care este în continuare căutată de autoritățile israeliene, conform TVR.

Între timp, românii din Israel au înființat Centrul Voluntar de Ajutor al Persoanelor Vorbitoare de Limba Română. Inițiativa îi aparține juralistului român Dragoș Nelersa. Astfel, sunt puse la dispoziție linii telefonice pentru sprijinul românilor din Israel, aflați în dificultate în această perioadă, de război. Sunt transmise informații despre război, iar voluntarii îi pot ajuta pe cei care au nevoie de alimente, medicamente sau locuință provizorie, se arată în anunțul Centrului Voluntar de Ajutor al Persoanelor Vorbitoare de Limba Română.

Telefoanele la care românii  pot apela pentru sprijin de la voluntarii centrului mai sus menționat sunt: 03-952-5821-0524716004. De asemenea, pot fi contactați și în scris la adresa de mail: voluntarisrael@gmail.com.

Cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în statul Israel sunt sfătuiţi să se adreseze Ambasadei României la Tel Aviv şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicând astfel datele de identificare şi propriile coordonate la adresa de e-mail telaviv@mae.ro, pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă, a transmis MAE.

Citește și: Miting „Solidari cu statul Israel”, în Parcul Izvor/Peste 2000 de români au fost repatriați

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW