Friday, April 19, 2024
Jurnalism corect


MAE: Muncitorii români de la o fabrică din Germania, depistaţi cu noul COVID-19, au ieșit din carantină

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 24 iunie 2020 Etichete: , , ,

Cei peste 40 de români infectați cu coronavirus, lucrători la o fabrică de prelucrare a cărnii din Bavaria, Germania, au ieșit din carantină, anunță MAE. Unii au revenit în țară, dar majoritatea a reluat munca acolo. Românul internat în spital nu avea coronavirus.

„În continuarea informațiilor cu privire la cazurile de infectare cu virusul COVID-19 înregistrate în rândul lucrătorilor din cadrul unei companii de prelucrare a cărnii din localitatea Straubing-Bogen, landul Bavaria, Republica Federală Germania, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în conformitate cu cele mai recente informații obținute de către reprezentanții Consulatului General al României la Munchen de la autoritățile locale, toți cei 41 de cetățeni români care au fost testați pozitiv pentru infecția cu COVID-19 au încheiat perioada de carantină. De asemenea, conform informațiilor furnizate de către compania angajatoare, o parte dintre cetățenii români au revenit în țară, însă majoritatea și-au reluat activitatea în localitatea Straubing-Bogen”, transmite MAE.

În ce-l privește pe muncitorul român care fusese internat în spital, MAE precizează că acesta a fost externat, iar testele efectuate ulterior au arătat că suferea de alte afecțiuni, nefiind infectat cu noul COVID-19.

La Consulatul General al României la Munchen nu au fost primite solicitări de asistență consulară din partea românilor care lucrează la compania de prelucrare a cărnii din localitatea Straubing-Bogen.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com