Friday, April 19, 2024
Jurnalism corect


Ce scrie în raportul Corpului de Control al Ministerului Sănătății privind INML. Cumpănașu: Nu se pomenește nicăieri că Alexandra este moartă

By Madalina Balaceanu , in Justitie Stirile zilei , at 23 august 2019 Etichete: , , ,

Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei Măceșanu, a publicat pe pagina sa de Facebook raportul Corpului de Control realizat ca urmare a verificărilor la Institutul Național de Medicină Legală.

Marți, INML a transmis, printr-un comunicat de presă, că probele osoase găsite în pădurea de lângă Caracal vor fi reanalizate, la solicitarea DIICOT, chiar dacă se află într-un stadiu avansat de degradare. Totul s-a întâmplat în contextul în care sâmbătă DIICOT a anunțat că INML nu a identificat niciun profil ADN în probe.

Astfel, potrivit INML, au fost analizate procedurile operaționale de lucru ale structurilor de specialitate din cadrul INML, precum și rezultatele analizelor efectuate, iar din documentele analizate au rezultate următoarele:

Primul lot de probe

Sâmbătă, 27.07.2019, autoritățile au transmis către INML mai multe probe provenite dintr-un butoi metalic, care au fost depuse la camera de gardă din cadrul instituției.

De luni până vineri, 29.07.2019- 02.08.2019, probele au fost înregistrate și repartizate în cadrul INML. Au fost inițiate și finalizate etapele expertizei antropologice. Tot în această perioadă, probele au fost preluate de structura de specialitate în genetică și prelucrate.

Al doilea lot de probe

Al doilea lot de probe a fost luat marți 6 august și vineri 9 august. Anchetatorii au tansmis către INML probele provenite din zona numită „lizieră”, spre expertizare. Probele au fost înregistrate la INML și repartizate structurilor de specialitate. Au fost inițiate etapele expertizei antropologice pe probele înaintate, care aveau un grad de distrugere cvasi complet.

Pe 13 și 14 august a fost finalizată expertiza și a fost remisă unității de Parchet competentă. În aceeași perioadă, s-a realizat eșantionarea genetică a probelor primite și a fost finalizat examenul serologic precum și anexa la expertiza medico-legală.

Nu s-au încălcat procedurile de lucru în ceea ce privește analiza probelor primite de către INML

De asemenea, potrivit aceleiași surse, se arată că nu a fost identificată persoana care a dezvăluit documente cu privire la realizarea expertizelor medicale, de aceea a fost dispusă măsura desemnării unei persoane din cadrul INML care să se ocupe cu comunicarea informațiilor de interes public, în condițiile legii.

În concluzie, nu au fost identificate elemente de încălcare a procedurilor de lucru în ceea ce privește analizarea probelor primite de către INML, de la Unitatea de Parchet.

Alexandru Cumpănașu a declarat că nu se pomenește nicăieri în raport faptul că Alexandra Măceșanu este moartă.

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com