Wednesday, July 3, 2024
Jurnalism corect


Ce recomandă Asociația Agențiilor de Turism pasagerilor români care au avut probleme cu întârzierile curselor aeriene

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 29 iunie 2024

În timpul sezonului de vară, traficul aerian internațional atinge cote maxime, ceea ce duce frecvent la întârzieri și anulări de zboruri. Asociația Agențiilor Naționale de Turism (ANAT) a remis sâmbătă, 29 iunie, un comunicat de presă în care recomandă pasagerilor români să își rezerve bilete de avion prin agenţiile de turism. 

Avantajele rezervării biletelor de avion prin agenţiile de turism

Protecţie împotriva anulărilor: Turiştii care achiziţionează bilete de avion prin intermediul agenţiilor de turism beneficiază de protecţie în caz de anulare. Dacă un zbor face parte dintr-un pachet de călătorie, agenţiile sunt obligate, conform legii, să găsească soluţii de repatriere a pasagerilor fără costuri suplimentare.

Notificări şi alternative: Companiile aeriene nu anunţă întotdeauna clienţii despre anulări sau întârzieri. În schimb, agenţiile de turism informează turiştii, asigurându-se că aceştia nu se prezintă la aeroport decât atunci când au o alternativă de zbor garantată.

Siguranţa curselor charter: Cursele charter, operate cu avioane închiriate de touroperatori de la companiile aeriene, se numără printre cele mai sigure opţiuni de zbor. Touroperatorii sunt obligaţi să asigure derularea zborurilor sau să ofere alternative, atât la curse charter, cât şi la circuite.

Pasagerii au dreptul la despăgubiri din partea companiilor aeriene în anumite condiţii, plus cazare şi masă dacă sunt întârzieri foarte mari sau anulări care periclitează revenirea pasagerului la destinaţie, însă agenţiile de turism pot asigura rapid o alternativă de transport.

„ANAT colaborează cu Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT) pentru a crea un Fond de garantare a biletelor de avion în caz de faliment al companiilor aeriene. În prezent, nu există asigurări care să acopere anulările sau întârzierile provocate de aceste companii. Recomandăm turiştilor să cumpere bilete de avion prin agenţiile de turism pentru a fi protejaţi şi pentru a avea alternative în caz de anulare. ANAT se dedică asigurării unei experienţe sigure şi plăcute pentru toţi călătorii”, a afirmat Alin Burcea, preşedintele ANAT, potrivit comunicatului de presă al asociaţiei.

Sursa foto: Pixabay

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW