Wednesday, February 28, 2024
Jurnalism corect


Ce avere are primarul orașului Mioveni, reținut de DNA/Cum s-a apărat edilul în fața procurorilor

By Dragomir Georgiana , in Politic , at 5 octombrie 2023 Etichete: , , , ,

Primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu, reținut de DNA pentru trafic de influență, a susținut că suma de 10.000 de euro, restituită denunțătorului său ar fi, de fapt, un „credit rambursat”, potrivit G4Media.ro. Cu toate acestea, potrivit ultimei declarații de avere, consultată de Main News, rezultă că Ion Georgescu nu are în derulare niciun credit. Chiar dacă ar fi împrumutat bani de la o persoană fizică, potrivit legii aleșilor locali, edilul din Mioveni avea obligația să consemneze în declarația de avere pretinsul „credit”.

Ion Georgescu deține un apartament de 63 de mp împreună cu soția sa, achiziționat în 1992, un teren intravilan de 1000 mp tot în Mioveni și un autoturism Rover, din 2016. Are aproximativ 40.000 de lei în conturi și acțiuni la SC Turism Mioveni SRL. În calitate de primar a câștigat în 2022 suma de 105.582 de lei. Soția sa, Camelia Georgescu, figurează angajată la SC Turism Mioveni SRL cu un salariu minim pe economie, aproximativ 2200 de lei /lună.

Cel care l-a denunțat este directorul Poliției Locale Mioveni, care i-ar fi dat primarului Ion Georgescu un avans de 10.000 de euro din cei 30.000 de ceruți, cu scopul de a o angaja pe fiica sa, chirurg, la spitalul Mioveni.

Ion Georgescu: „Nu am luat, am dat”

Reamintim, primarul din Mioveni a fost prins în flagrant, în timp ce îi restituia denunțătorului său cei 10.000 de euro primiți.

Întrebat miercuri seară, când a fost dus la audieri DNA Pitești, de ce este acuzat, primarul Ion Georgescu a răspuns: „Nu am luat, am dat”.

Potrivit procurorilor anticorupție, în toamna anului 2022, Ion Georgescu ar fi acceptat de la o persoană (martor în cauză) promisiunea remiterii unei sume de 30.000 euro, din care ar fi primit, în luna decembrie 2022, o primă tranșă de 10.000 euro, pentru a-și exercita influența pe care ar fi pretins că ar avea-o asupra unor factori decidenți din conducerea Spitalului Orășenesc Mioveni, pentru ca aceștia să dispună angajarea unei rude a martorului pe un post de medic.

Restul banilor urmau să fie remiși primarului, conform înțelegerii, după încadrarea efectivă a persoanei respective în unitatea medicală.

Deoarece până în prezent primarul nu ar fi reușit să-și țină „promisiunea” făcută martorului, acesta din urmă i-ar fi cerut suspectului să-i restituie suma de 10.000 euro remisă anterior. În acest context, miercuri, în sediul primăriei orașului Mioveni, Ion Georgescu i-a dat martorului suma de bani menționată mai sus, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii.

Ion Georgescu(PSD)este primar al orașului Mioveni din 2006.

 

 

 

 

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com