Friday, June 28, 2024
Jurnalism corect


Ce au făcut candidații la Primăria Capitalei în acest weekend pentru a câștiga voturile bucureștenilor

By Ana Teșcan , in Politic Stirile zilei , at 21 aprilie 2024 Etichete: ,

Vibrația electorală începe să cuprindă Bucureștiul. De la nelipsitele vizite în piețele din Capitală până la participarea la congrese de medicină și evenimente sportive de amploare, fiecare candidat își conturează strategia. Iată cum au încercat în acest weekend candidații pentru fotoliile de edil în București să câștige simpatia și voturile bucureștenilor.

Piedone, paradă cu tricouri după depunerea oficială a candidaturii pentru București

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, s-a prezentat, vineri, la sediul Biroului Electoral Municipal, unde şi-a depus candidatura pentru Primăria Capitalei, cu un tricou pe care era scris „Je suis Peppa Pig!” şi „Şi eu sunt Interlop”.

Piedone răspunde în acești termeni după ce candidatul PSD-PNL la primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu, l-a comparat cu Peppa Pig, un purceluș dintr-un serial de desene animate.

(Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

 

Schimb de mesaje cu Nicușor Dan

Primarul general al Capitalei i-a răspuns cu subtilitate lui Piedone. Nicușor Dan a postat sâmbătă, 20 aprilie, pe Facebook, o fotografie în care apare în tribune, la un meci, ținând în mâini un tricou cu mesajul: „Ştim toți”.

(Sursa foto: Facebook / Nicușor Dan)

Piedone a fost și el prezent la un meci, la derby-ul FCSB – Rapid, de unde s-a fotografiat în tribună alături de familie.

Și Mihai Enache, candidatul Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) la Primăria București, a mers la meciul FCSB – Rapid de unde a transmis un mesaj cu iz electoral.

„FCSB – Rapid, cu peste 40.000 de spectatori în tribune. Fotbalul fără suporteri nu reprezintă nimic. Drept de promovare pentru CSA Steaua, stadion nou pentru Dinamo, meciuri programate la ore decente și doar în zile libere! Fotbalul trebuie redat suporterilor!”, a fost mesajul lui Mihai Enache.

Acțiune de campanie la piață

În manieră deja obișnuită, Cristian Popescu Piedone a fost prezent la piață. Acolo, Piedone le-a ordonat membrilor de partid prezenți să cumpere toată marfă unei bătrâne din piață, „Mama Maria”, deja personaj cheie în campanie de imagine a candidatului PUSL.

„Fiecare luăm câte o legătură de ștevie, una de ceapă, și îi cumpărăm toată marfa lu` «mama» Maria și plecăm acasă”, le-a spus Piedone susținătorilor.

Cirstoiu s-a pozat la un congres de medicină

Mihaiu a alergat la un semimaraton

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, aleargă azi la Bucharest International Half Marathon & 10k 2024. Edilul a intrat live pe Facebook unde a vorbit cu bucureștenii.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW