Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Ce au discutat Nicolae Ciucă și Marcel Boloș cu comisarii europeni aflați în vizită în România

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 3 aprilie 2023 Etichete: , , ,

Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit luni, 3 aprilie, la Palatul Victoria, cu Elisa Ferreira, comisar european pentru coeziune și reforme și Nicolas Schmit, comisar european pentru locuri de muncă și drepturi sociale. În cadrul întrevederii, la care a participat și ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș a fost prezentat impactul fondurilor europene pentru dezvoltarea României, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

Oficialii europeni efectuează luni, 3 aprilie, și marți, 4 aprilie, o vizită oficială în România. Prima oprire a comisarilor europeni a fost la Palatul Victoria. Ulterior, comisarii se vor deplasa la Iași și Vaslui.

„Pentru cetățenii români, finanțările asigurate prin Politica de Coeziune sunt esențiale și rămân prioritare domenii precum sănătate, educație, transport, locuri de muncă, creștere economică inteligentă și recuperarea decalajelor de inovare, conectivitate, dezvoltare durabilă și tranziție verde, dezvoltare regională, reducerea riscurilor pentru cei expuși la sărăcie sau excluziune socială, tranziție către neutralitate climatică.

Cea mai bună dovadă a importanței fondurilor europene am avut-o anul trecut, când, în ciuda multiplelor provocări economice cu care ne-am confruntat, cele 11 miliarde de euro atrase din aceste fonduri au generat creștere economică și derularea de proiecte de dezvoltare”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Comisarul Nicolas Schmit a arătat că „situația actuală dificilă și tranzițiile implică multe provocări pentru România”, între care neintegrarea tinerilor pe piața muncii și sărăcia în rândul copiilor.

„Fondurile europene pot sprijini o dezvoltare economică și socială echitabilă și pot ajuta Guvernul român să găsească soluții potrivite pentru combaterea sărăciei și îmbunătățirea integrării pe piața muncii, în special pentru tineri. De asemenea, punem un accent deosebit pe combaterea sărăciei în rândul copiilor, cu ajutorul garanției pentru copii, pentru a oferi tuturor copiilor șanse egale”, a subliniat comisarul Nicolas Schmit.

Printre temele de dialog s-a numărat și sprijinul acordat de Uniunea Europeană pe fondul crizei energetice și agresiunii militare ruse din Ucraina, atât din perspectiva ajutorului pentru refugiați, cât și privind ajutoarele pentru cetățeni și sectoarele economice afectate, a mai precizat Guvernul.

CITEȘTE ȘI: Nicolae Ciucă și liderii Bulgariei, Ungariei, Slovaciei și Poloniei cer Comisie Europene fonduri suplimentare pentru fermieri

Sursa foto: Guvernul României

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW