Saturday, February 4, 2023
Jurnalism corect


Ce angajați vor sta în șomaj tehnic și după 1 iunie. Anunțul făcut de Ludovic Orban

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic , at 12 mai 2020 Etichete: , , ,

Premierul Ludovic Orban a anunțat, marți, că vor exista și sectoare economice în care măsura șomajului tehnic se va prelungi și după data de 1 iunie.

Premierul spune că Guvernul pe care îl conduce caută resurse financiare pentru reluarea activității economice, dar lucrează și la identificarea unor măsuri de ajutor pentru companiile ai căror angajați vor reveni la muncă curând.

“Resursele financiare le căutăm în toate sursele posibile, finanțatori, fonduri europene, emisii de titluri pe piața internă și internațională, resurse financiare private“, a afirmat Ludovic Orban.

O astfel de măsură care vine în ajutorul companiilor este aceea că Guvernul va suporta 35-45% din salariile angajaților care se întorc la muncă din șomaj tehnic.

Prim-ministrul a mai menționat că șomajul tehnic va fi plătit până la 1 iunie, iar măsura se poate prelungi pentru anumite domenii care încă vor fi blocate din cauza epidemiei.

“Numai pentru domeniile unde se vor menține restricțiile, cum este domeniul spectacolelor, cum sunt restaurantele“, a spus premierul.

Ludovic Orban spune că în această perioadă s-au întors sute de mii de români din străinătate care vor începe să-și caute locuri de muncă în România. De asemenea, în această perioadă au fost trimiși în șomaj tehnic 300 000 de persoane.

“Estimăm 650.000 – 700.000 de cetățeni care își vor căuta un loc de muncă“, a mai menționat Orban.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com