Tuesday, July 2, 2024
Jurnalism corect


Ce a transmis Gabriela Firea după desemnarea sa drept candidat al PSD la Primăria Capitalei

By Ana Teșcan , in Politic Stirile zilei , at 23 aprilie 2024 Etichete: ,

Gabriela Firea, fost primar general al Capitalei în perioada 2016-2020, a mulțumit marți, 23 aprilie, într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook, pentru încrederea acordată prin propunerea sa drept candidat al social-democraților pentru Primăria Municipiului București. 

După o ședință care a durat aproape 14 ore, conducerile PSD și PNL au decis să îl retragă pe Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, după ce problemele de integritate și mai ales scorul din sondajele de opinie i-au fost fatale candidaturii acestuia. Nu s-a putut ajunge la un consens pentru un candidat unic, astfel că PSD și PNL vor avea candidați separați pentru funcția de primar – Gabriela Firea și Sebastian Burduja.

„Mulțumesc pentru încredere! Împreună vom lupta pentru dreptul bucureştenilor la o viață mai bună, într-un oraş civilizat. Voi redeschide toate şantierele blocate şi voi reda curățenia şi frumusețea Capitalei. Vom avea, din nou, cele mai mari investiții în şcoli, transport, protecția mediului, infrastructură, termoficare, spitale, instituții de cultură”, a transmis Gabriela Firea.

Potrivit discuțiilor din ședința de luni, PSD și PNL au stabilit că Firea și Burduja nu se vor ataca în campania electorală, ci vor avea o „campanie constructivă pe soluții pentru București”.

Firea și Burduja și-au manifestat dorința pentru poziția de primar general. Ei au fost numiți pe 20 martie „coordonatorii campaniei electorale” a lui Cătălin Cîrstoiu.

Ciolacu: „Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, și cel al PNL, Nicolae Ciucă, au confirmat marți dimineață decizia de retragere a candidaturii lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria Capitalei și înlocuirea sa cu cei doi candidați separați. Mult timp aflat într-o puternică confruntare internă cu Gabriela Firea, Marcel Ciolacu i-a transmis public un mesaj de susținere.

„Decizia ca PSD și PNL să meargă cu proprii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă pentru bucureștenii condamnați de patru ani la frig, mizerie, poluare și trafic blocat care, în loc de soluții, aveau de ales acum doar între incompetență  și circ! Bucureștiul are nevoie de un om care știe administrație și este capabil să aranjeze încă din prima zi de mandat lucrurile lăsate vraiște de Nicușor Dan. Iar aceasta nu putea fi decât Gabriela Firea, președintele organizației PSD București! Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol, dar mai multe soluții la problemele zilnice cu care se confruntă. Îi mulțumesc domnului doctor Cîrstoiu pentru tot efortul depus în această perioadă. De astăzi, dansul în doi s-a terminat! De astăzi, bucureștenii chiar au ce alege! Succes, Gabi!”, a scris Marcel Ciolacu, pe pagina sa de Facebook.

CITEȘTE ȘI: ANALIZĂ Cine are cele mai mari șanse la Primăria Capitalei, după ce PSD și PNL și-au anunțat candidați proprii

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW