Friday, May 3, 2024
Jurnalism corect


Cazul bebelușului internat la începutul lui 2022 într-un spital din Danemarca. Părinții au fost declarați nevinovați

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 28 ianuarie 2023 Etichete: , , , ,

Cei doi părinți care au fost reținuți în Danemarca la începutul anului trecut, după ce bebelușul lor fusese internat în spital cu hemoragie craniană, au fost declarați nevinovați de autorități, a transmis deputatul Robert Sighiartău, citând un articol apărut într-un ziar local.

Mai țineți minte cazul familiei din Danemarca unde 2 cetățeni români, părinți tineri erau acuzați că au provocat ,,sindromul bebelusului scuturat propriului copil ? Foarte multi imi spuneau atunci că nu se poate ca statul danez sa greșească. Ei bine..Sorana si Ionut au primit zilele acestea si scrisoarea oficiala din partea statului danez conform faptului ca sunt NEVINOVATI de toate acuzatiile care li s-au adus”, a transmis deputatul Robert Sighiartău, vineri, pe Facebook.

Cei doi părinți români au fost reținuți în Danemarca la începutul anului 2022, după ce fiul lor în vârstă de 2 luni a fost internat în stare gravă, cu hemoragie craniană, într-un spital din Odense.

Imediat după internare, medicii au anunțat autoritățile întrucât suspectau că ar fi un caz de provocare a „sindromului bebelușului scuturat”.

În iulie 2022, prin intervenția autorităților române, copilul a fost repatriat în România și ajunsese în grija bunicilor materni.

Din nefericire, Mati a stat 6 luni fara parinti si ei doi au stat in inchisoare 2 luni pe nedrept. Adevărul în final..învinge minciuna. Statul danez va trebui sa platească pentru această drama. Și nu e singura..”, susține parlamentarul liberal.

Sursă foto: Inquam Photos / Alexandra Pandrea

Comentarii