Saturday, October 26, 2024
Jurnalism corect


Cazul bărbatului care a violat și sechestrat o fată de 13 ani și a fost plasat în arest la domiciliu. Gheorghe Dima a fost condamnat la 11 ani de închisoare

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 14 iulie 2022

Bărbatul de 34 de ani care a ținut captivă și violat o fată de 13 ani, al cărui caz a intrat în atenția publică după ce o judecătoare l-a plasat în arest la domiciliu pe durata anchetei, motivând că faptele sale „nu sunt de o așa gravitate încât să fi generat o rumoare socială”, a fost condamnat de Judecătoria Brăila la 11 ani de închisoare, potrivit Adevărul.

Decizia, dată pe 28 iunie, nu este definitivă. Inițial, bărbatul fusese condamnat la 9 ani de închisoare, dar Curtea de Apel Galați a dispus rejudecarea dosarului.

Bărbatul a fost acuzat că, între 2016 și 2017, a sechestrat timp de 8 luni și a violat în repetate rânduri un copil de 13 ani, sora fostei concubine.

Cazul bărbatului a intrat în atenția publică după ce judecătoarea Cristina Coarnă de la Judecătoria Brăila l-a plasat în arest la domiciliu, motivând, printre altele, că măsura arestului preventiv nu se justifica în acest caz, deoarece nu ar mai exista temei de luare a unei măsuri preventive pentru fapte extrem de grave precum genocid, atentat terorist, omor calificat, crime împotriva umanității.

În prezenta cauză, faptele inculpatului, deși reprobabile, nu sunt de o așa gravitate încât să fi generat o rumoare socială de amploare, o reacție a societății din care să rezulte că oamenii consideră faptele sale ca punându-le în pericol viața, existența în vreun fel. Nu au existat ieșiri în stradă, proteste în presă”, se mai arăta în motivarea citată.

Inițial, Consiliul Superior al Magistraturii a suspendat-o din funcție pentru 6 luni pe judecătoarea Cristina Coarnă, dar la începutul anului 2022 Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât să îi reducă salariul cu 25% timp de 3 luni.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *