Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Cătălin Drulă pune tunurile pe partidul lui Dacian Cioloș: „A primit zeci de mii de semnături de susținere de la PNL”

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 18 septembrie 2024

Cătălin Drulă lansează acuzații grave la adresa lui Dacian Cioloș. Într-o text publicat miercuri pe pagina sa de Facebook, fostul președinte al USR susține că Reper a primit câteva zeci de mii de semnături de susținere de la PNL pentru a participa la alegerile europarlamentare. 

Mai mult, fostul ministru al transporturilor îl acuză pe Dacian Cioloș că ar pune la cale alături de PNL aceeași manevră. În teorie, PSD și PNL ar fi avantajate de prezența Reper la alegeri, asta pentru că ar diviza votul electoratului reformist.

„Atacul Reper la adresa Elenei Lasconi este bazat pe o afirmație evident răstălmăcită. M-aș fi așteptat la mai multă decență. Eu respect opțiunea celor 300.000 de români care au votat Reper în 9 iunie. Dar mă întreb, dacă ar fi știut că Reper a primit zeci de mii de semnături de susținere de la PNL pentru a putea candida, ar mai fi votat la fel? Oare s-ar simți înșelați dacă ar ști că și pentru alegerile de acum, semnăturile de susținere sunt promise tot de la PNL (Reper neavând capacitatea de a le strânge)? Și că același PNL va oferi (din nou) susținere mediatică Reper, totul doar pentru a rupe cât mai multe voturi de la USR? Este evident că singura șansă de a opri PSD-PNL să stăpânească România încă 5 ani este susținerea Elenei Lasconi și a USR-ului. Orice fragmentare a votului reformist face doar jocurile lor. Nu vă lăsați amăgiți”, a transmis Cătălin Drulă.

Reacția lui Drulă survine în contextul tensiunilor generate de negocierile eșuate pentru formarea unui bloc electoral din care să facă parte mai multe partide de „dreapta”. USR, PMP, Forța Dreptei și Reper nu s-au înțeles pe împărțirea locurilor eligibile la alegerile parlamentare, astfel că reprezentanții acestor partide au anunțat că vor candida pe cont propriu. Doar Forța Dreptei și PMP își vor uni forțele, cu Ludovic Orban pe post de candidat la președinția României, pentru a trece pragul electoral de 5%.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii