Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


UPDATE Aviz favorabil pentru Cătălin Drulă. Ministrul propus a prezentat marile inaugurări pentru 2021

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 19 octombrie 2021

În cadrul audierilor din comisia parlamentară de transporturi, Cătălin Drulă a oferit detalii privind inaugurările de autostrăzi, drumuri expres și drumuri naționale care ar putea avea loc până la finele anului 2021. Ministrul propus al transporturilor a primit aviz favorabil.

Inaugurări pentru 2021

Drulă le-a spus parlamentarilor că monitorizează zilnic proiectele și a vorbit despre inaugurarea lotului 2 al autostrăzii A10 Sebeș – Turda, în lungime de 24 km, a cărui deschidere va permite operaționalizarea și a altor 3,5 km din lotul 3 al A10 și 2,2 km din lotul 1. De asemenea, potrivit ministrului propus, va fi deschis și tronsonul Târgu Mureș – Ungheni, care cuprinde 4,5 km și 4,7 km drum de legătură la două benzi pe sens, unde austriecii de la Strabag sunt foarte aproape de finalizare.

Semn de întrebare asupra DEx Craiova – Pitești

Cătălin Drulă mizează și pe deschiderea tronsonului 2 al Drumului Expres Craiova – Pitești, cel puțin parțial. Constructorul român UMB a ajuns la un avans al lucrărilor de aproximativ 90%, principalul punct critic, pentru deschiderea integrală, fiind la subtraversarea căii ferate de la Găneasa.

CITEȘTE ȘI: Drumul Expres Craiova-Pitești: Lucrările la tronsonul 2 au intrat în linie dreaptă. Se deschide circulația în acest an?

Ministrul propus la Transporturi susține că în această săptămână vor fi dați în trafic și primii kilometri ai Variantei de Ocolire Satu Mare, anume segmentul între DN19 și DN19 A. Întregul drum va avea o lungime de 19,54 km dintre care 13,94 km sunt la profil de drum expres.

Cu toate că lucrările ar fi trebuit finalizate anul trecut, proiectul a acumulat întârzieri din cauza mobilizării slabe a constructorului italian Itinera și a problemelor legate de relocarea Liniilor Electrice Aeriene.

Cătălin Drulă a ocupat funcția de ministru al Transporturilor de la finalul anului 2020 până în septembrie 2021, când USR a ieșit de la guvernare.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *