Wednesday, July 3, 2024
Jurnalism corect


Cătălin Cherecheș a dat România în judecată la CEDO

By Florea Eva , in Stirile zilei , at 26 martie 2024

Cătălin Cherecheș a declarat, marți, printr-o videoconferință, în procesul de la instanță, că i-a fost încălcat dreptul la un proces echitabil și dorește mutarea procesului la o altă instanță.

Potrivit Digi24, avocatul lui Cătălin Cherecheș, Răzvan Doseanu, a declarat că a depus o cerere la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) invocând încălcarea dreptului clientului său la un proces echitabil.

„Există deja înregistrată o cauză Cherecheș contra România la Curtea Drepturilor Omului. Va fi prezentată în curând public, e o chestiune doar de câteva zile”, susține avocatul lui Cherecheș.

Cherecheș a cerut instanței să mute procesul la o altă curte de apel din România, motivul principal invocat este implicarea unuia dintre judecătorii care a participat la condamnare și care încă activează în aceeași instanță în dosarul socrilor lui Cherecheș

„Doamnă președinte, sunt condamnat definit și nu există grabă în soluționarea cauzei și vă rog cu tot respectul să beneficiezi de judecată unei alte instanțe care să fie compatibilă. Am toată încrederea că îmi veți da șansa”, a spus acesta în cadrul procesului, prin videoconferință.

În prezent, această cerere se judecă la Curtea de Apel Cluj, aceeași instanță care a decis condmanarea lui definitivă în noiembrie.

 

Foto: Inquam Photos / Cornel Putan

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW