Friday, July 5, 2024
Jurnalism corect


Casa Albă nu consideră că în Fâșia Gaza are loc un genocid: „Am respins cu fermitate această idee”

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 14 mai 2024 Etichete: , , ,

Consilierul pentru securitate națională al SUA, Jake Sullivan, a declarat că administrația Biden nu consideră că uciderea palestinienilor din Gaza de către Israel este un genocid. Sullivan a subliniat poziția SUA de a dori ca Hamas să fie învinsă, relatează Reuters.

El și-a exprimat îngrijorarea cu privire la situația palestinienilor prinși în conflict, pe care a descris-o ca fiind „un iad”, și a avertizat împotriva unei operațiuni militare israeliene de amploare în Rafah.

„Noi nu credem că ceea ce se întâmplă în Gaza este un genocid. Am respins cu fermitate această idee”, a declarat Sullivan reporterilor de la Casa Albă.

În plus, Sullivan și-a exprimat îngrijorarea cu privire la rapoartele privind atacurile unor coloniști israelieni asupra unui convoi de ajutor umanitar în drum spre punctul de trecere Erez din nordul Fâșiei Gaza, acesta fiind al doilea incident de acest fel într-o săptămână.

„Este o revoltă totală faptul că există oameni care atacă și jefuiesc aceste convoaie”, a spus Sullivan. „Este un comportament complet și absolut inacceptabil”.

Președintele Biden, care încearcă să fie reales în acest an, s-a confruntat cu critici semnificative din partea susținătorilor săi interni pentru sprijinul acordat Israelului în timpul conflictului. Unii dintre acești critici au acuzat Israelul de genocid, în special în lumina bilanțului de peste 35.000 de palestinieni morți în Gaza, potrivit oficialilor din domeniul sănătății din această zonă.

Cu toate acestea, administrația lui Biden a încercat să influențeze abordarea premierului Benjamin Netanyahu față de conflict. În ciuda acestui fapt, Sullivan a subliniat că Israelul rămâne o națiune suverană, democratică și responsabilă pentru propriile decizii.

„Premierul nu trebuie să ne dea socoteală nouă. El trebuie să răspundă în fața poporului israelian”, a spus Sullivan.

Sullivan a declarat că Hamas ar trebui să elibereze ostaticii și a îndemnat lumea să încurajeze Hamas să se întoarcă la negocieri și să accepte un acord. Statele Unite depun eforturi active în vederea unei încetări a focului și a eliberării ostaticilor, deși Sullivan nu a putut oferi o predicție cu privire la momentul sau dacă se va ajunge la un astfel de acord.

foto: Captură Video Reuters

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW