Friday, July 5, 2024
Jurnalism corect


Casa Albă, către Emmanuel Macron: Zelenski nu a cerut niciodată militari străini în Ucraina

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 6 martie 2024 Etichete: , , ,

Casa Albă îl informează președintele francez Emmanuel Macron că președintele ucrainean Volodimir Zelenski „nu a solicitat niciodată implicarea trupelor străine în luptele pentru țara sa”, relatează AFP.

”Nu vor fi angajate trupe americane la dol în Ucraina. Şi ştiţi ceva? Nu asta cere preşedintele Zelenski. El cere instrumente şi capacităţi. El n-a cerut niciodată ca trupe străine să lupte pentru ţara sa”, a declarat marţi un purtător de cuvânt al Consiliului Securităţii Naţionale (NSC) de la Casa Albă, întrebat despre declaraţii în acest sens al preşedintelui francez Emmanuel Macron.

Marți, la Praga, Emmanuel Macron a subliniat importanța de a stimula aliații Ucrainei și le-a îndemnat să nu cedeze în fața unei Rusii pe care o consideră „greu de oprit”.

În plus, președintele francez a afirmat că își asumă recentele sale declarații controversate referitoare la posibilitatea trimiterii de trupe occidentale în Ucraina.

Avertismentul făcut marți de Macron nu a fost bine primit de Germania, în urma unei serii de tensiuni recente în legătură cu situația din Ucraina.

”Nu avem nevoie (…) de discuţii despre faptul că avem mai mult sau mai puţin curaj”, a reacţionat ministrul german al Apărării Boris Pistorius.

”Acest lucru nu ajută cu adevărat la soluţionarea problemelor” Ucrainei, a subliniat el.

În privinţa unei trimiteri de trupe la sol în Războiul din Ucraina, marea majoritate a ţărilor din Occident au anunţat că nu iau absolut deloc în calcul un asemenea scenariu.

foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW