Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Casa Albă a răspuns ironic la declarația lui Vladimir Putin privind intenția sa de a candida la alegerile din 2024

By Florea Eva , in Stirile zilei , at 9 decembrie 2023 Etichete: ,

Casa Albă a reacţionat vineri cu ironie la declarația electorală a lui Putin care va candida pentru un nou mandat în martie 2024, ceea ce l-ar putea menţine la putere până în 2030, transmite Agerpres, care citează EFE.

 

„Va fi o cursă grozavă, nu-i aşa?”, a declarat John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate al Casei Albe, care a refuzat să mai adauge şi altceva referitor la acest subiect.

Jurnaliștii ruși anticipau că Putin își va anunța candidatura în cadrul conferinței sale de presă anuale din 14 decembrie – prima de la declanșarea invaziei asupra Ucrainei. Cu toate acestea, liderul de la Kremlin a luat decizia de a face anunțul cu aproape o săptămână înainte de eveniment.

”Înţeleg că acum nu pot face altfel. Îmi voi prezenta candidatura la alegerile pentru funcţia de preşedinte al Federaţiei Ruse”, a declarat Putin vineri, la finalul unei ceremonii cu ocazia Zilei Eroului Patriei.

Opoziția și analiștii consideră alegerile din 17 martie 2024 din Rusia ca un fel de plebiscit asupra războiului din Ucraina, în care nici Kremlinul, nici armata rusă nu au reușit să atingă obiectivele stabilite în februarie 2022, la declanșarea invaziei.

 

Foto: Emmanuel Macron / Twitter

Comentarii