Sunday, July 7, 2024
Jurnalism corect


Cantități impresionante de deșeuri periculoase, descoperite într-un depozit din Călărași/Specialiștii vor stabili, dacă a fost afectat Mediul

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 7 octombrie 2023

Sute de mii de kilograme şi litri de deşeuri pericoluase au fost descoperite de poliţişti la o firmă din Călăraşi, specializată în eliminarea și tratatrea gunoiului, transmite Poliția Română.  Unele dintre deşeuri proveneau din spaţiul comunitar, dar şi din afara UE. Asfel, a fost deschis un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de neluarea măsurilor de neutralizare a produselor şi preparatelor periculoase care au devenit deşeuri, potrivit sursei citate.

„În urma percheziţiei au fost descoperite şi ridicate 114.850 de kilograme şi 107.200 de litri deşeuri periculoase şi nepericuloase, precum şi un bazin de 5 tone, care conţinea o substanţă de culoare brun-roşcată, deversată în sol pe un perimetru de aproximativ 100 de metri pătraţi”, a transmis IGPR, sâmbătă, 7 octombrie.

Au fost ridicate atât probe din sol, cât şi din recipientele descoperite în incinta societăţii de către poliţişti, în vederea continuării cercetărilor, urmând a se stabili despre ce substanțe este vorba și cât de periculoase sunt pentru Mediu și sănătatea oamenilor.

Sursă foto: Poliția Română

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW