Wednesday, July 8, 2020
Jurnalism corect


Bulgaria a reintrodus obligativitatea purtării măștii de protecție, după o creştere a numărului de cazuri de infectare cu Covid-19

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 22 iunie 2020 Etichete: , ,

Bulgaria a reintrodus măsura obligatorie de purtare a măștii de protecție în toate spațiile publice închise, după ce această țară a înregistrat cea mai mare creștere săptămânală a numprului de cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

Ministrul Sănătății, Kiril Ananiev, a decis în urmă cu două săptămâni ca purtarea măștii în spații închise să fie recomandată, nu obligatorie. Creșterea numărului de cazuri a făcut ca măsura să devină din nou obligatorie.

„Singurul scop al acestei decizii este acela de a apăra sănătatea şi viaţa cetăţenilor bulgari”, a declarat ministrul Ananiev, adăugând că rezidenţii din Bulgaria trebuie să poarte măşti sanitare în magazine, la evenimente sportive, în cinematografe şi teatre. De asemenea, este obligatorie şi respectarea unei distanţe de cel puţin 1,5 metri între persoane, potrivit Agerpres.

Kiril Ananiev a mai anunţat că până la 1.000 de fani vor fi autorizaţi să asiste pe stadioane la meciurile din campionatul de fotbal al Bulgariei.

Bulgaria a înregistrat, săptămâna trecută, 606 cazuri noi de COVID-19, cea mai mare creştere a numărului săptămânal de infectări cu noul coronavirus. Totalul cazurilor raportate a ajuns în această ţară la 3.905, iar cel al deceselor la 199.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW