Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Bugetul alocat Programului de Eficiență Energetică în clădirile publice de către Administrația Fondului pentru Mediu s-a epuizat în doar șase minute

By Preda Maria , in Stirile zilei , at 11 decembrie 2023 Etichete: , ,

AFM (Administrația Fondului pentru Mediu) a declarat că înscrierile pentru Programul de Eficiență Energetică în Clădirile Publice au debutat luni, dar bugetul dedicat acestui program s-a epuizat în doar șase minute. În total, au fost depuse 283 de dosare, însumând o valoare de peste 1.200.000.000 de lei, potrivit News.ro.

Astăzi, 11 decembrie 2023, ora 10:00, a demarat sesiunea de înscriere în cadrul Programuluiprivind creşterea eficienţei energetice şi gestionarea inteligentă a energiei în clădirile publice. Bugetul destinat acestei sesiuni a fost rezervat integral, în primele 6 minute de la deschidere”, a transmis AFM.

Obiectivul programului vizează îmbunătățirea eficienței energetice în clădirile publice și îmbunătățirea calității mediului prin diminuarea emisiilor de gaze cu efect de seră, scăderea consumului anual de energie primară și stimularea utilizării surselor regenerabile de energie.

”Astăzi s-a încheiat înscrierea cu succes a 283 de dosare, în valoare de peste 1.200.000.000 de lei, în cadrul Programului Eficienţă energetică în clădiri publice. Prin acordarea acestor finanţări autorităţilor locale se va reduce consumul anual de energie primară în clădirile publice. Şi în acest an continuăm finanţarea investiţiilor pentru creşterea performanţei energetice a acestora şi diminuarea efectelor poluării aerului asupra mediului şi a sănătăţii populaţiei”, a declarat preşedintele Administraţiei Fondului pentru Mediu, Laurenţiu Adrian Neculaescu.

Fondurile sunt acordate în proporție de până la 100% din costurile considerate eligibile pentru fiecare proiect și sunt limitate la sumele stabilite pentru fiecare categorie de solicitanți.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW