Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


BREAKING Șeful Poliției Republicii Moldova: Serviciile rusești pregăteau acțiuni de destabilizare pentru astăzi la Chișinău

By Vîrban Robert , in Republica Moldova Stirile zilei , at 12 martie 2023 Etichete: , ,

Polițiștii din Republica Moldova au reținut câteva zeci de persoane care făceau parte dintr-o grupare, coordonată de un responsabil al „serviciilor rusești”, care puneau la cale acțiuni de destabilizare la mitingul organizat duminică la Chișinău. 

„Serviciile specializate din Federația Rusă sunt implicate în acțiunile de destabilizare care urmau să se desfășoare azi la Chișinău. Agentul nostru, sub acoperire, a reușit să se infiltreze în grupul diversioniștilor, a intrat în contact cu persoane din Federației Ruse, un oarecare Vadim care se prezenta sub pseudonimul Maian Sandu, care dirija acțiunile cu cetățeni din Moldova. Al doilea cetățean al Federației Ruse, Andrei, a venit în Moldova și avea scopul de a organiza instructajul. Acesta a mai fost în Moldova. Și-a schimbat numele de familie și actele de câteva ori, pentru a nu putea fi urmărit”, a declarat șeful Poliției, Viorel Cernăuțeanu, potrivit dumitruciorici.com.

Potrivit oficialului, diversioniștii urmau să fie organizați în 10 grupuri a câte 5-10 persoane, fiecare fiind plătiți cu 10.000 dolari.

„Diversioniștii urmau să fie organizați în 10 grupuri a câte 5-10 persoane. Iar fiecare persoană urma să primească pentru implicate câte 10.000 dolari. Conform sarcinii, Andrei a creat grupuri de persoane, care au fost cazate la diferite adrese. Acesta a venit la 9 martie în țară din Erevan și avea obiectivul de a merge la fiecare adresă să facă instructaj și pregătire de proteste”, a precizat Viorel Cernăuțeanu.

Sursa foto: Inquam Photos 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW