Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


BREAKING Robert Negoiță este urmărit penal în dosarul privind tragedia petrecută pe șantierul de lângă Biblioteca Națională

By Vîrban Robert , in Justitie Politic Stirile zilei , at 4 mai 2022

Procurorii de la Parchetul de pe lângă judecătoria Sectorului 3 au început urmărirea penală față de primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, în dosarul penal deschis în urma tragediei petrecute anul trecut trecut pe șantierul de lângă Biblioteca Națională. Informația a fost confirmată oficial pentru Mainnews.ro de prim procurorul Parchetului Sector 3, Cătălina Sîntion.  

Robert Negoiță este suspect de comiterea infracțiunilor de ucidere din culpă respectiv abuz în serviciu. Conform Cătălinei Sîntion, primarului i s-au adus la cunoștință acuzațiile miercuri, 4 mai, acesta uzând de dreptul de a nu răspunde la întrebările anchetatorilor.

Tragedie pe un șantier ilegal

Doi muncitori și-au pierdut viața în pe 2 august 2021, după ce au fost prinși sub un mal de pământ în timp ce lucrau pe un șantier al Primăriei Sectorului 3, deschis lângă Biblioteca Națională.

La câteva zile de la tragedie, Inspectoratul de Stat în Construcții a constat că lucrările erau efectuate ilegal, fără autorizație, și a amendat Primăria Sectorului 3 și alte două companii deținute de administrația locală cu suma totală de 105.000 lei.

Totodată, inspectorii ISC au constatat că lucrările de săpătură a șanțului au fost executate fără luarea măsurilor de sprijinire a pereților, fapt ce a condus la producerea accidentului.

Instituțiile statului au declanșat deja o serie de anchete pentru a stabili circumstanțele în care a fost produs acest accident pe unul dintre șantierele noastre și așteptăm să vedem concluziile acestor verificări ample”, adaugă Negoiță. Postarea integrală, aici.

Imediat după tragedie, Robert Negoiță a postat un mesaj pe Facebook, în care și-a exprimat regretul, însă nimic mai mult. În ciuda încercărilor presei, Negoiță nu a avut altă poziție public. Inclusiv Main News i-a cerut edilului o reacție cu privire la informațiile apărute în spațiul public, însă Robert Negoiță nu a răspuns până acum.

În 28 iulie, cu câteva zile înainte de tragedie, primarul Robert Negoiță a susțint într-o ședință de consiliu că se întâmplă frecvent să fie făcute lucrări în zone pe care primăria nu le administrează. Reacția edilului a venit în contextual votării unui proiect pentru transmiterea terenului unde se află Policlinica Vitan în administrarea Primăriei Sectorului 3, de la Primăria Generală.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *