Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


BREAKING Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, urmărit penal de DNA

By Vîrban Robert , in Justitie Politic Stirile zilei , at 13 iulie 2023 Etichete: , ,

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au început urmărirea penală față de primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, Alin Vintilă, director executiv în cadrul primăriei, și Andrei Talpeș, președinte al Clubului Sportiv Municipal Constanța, într-un dosar penal privind finanțarea ilegală a unei competiții sportive. 

Potrivit anchetatorilor, în cursul anului 2023, cu ocazia derulării unui eveniment sportiv, organizat în Constanța de o asociere formată din cinci entități (din care făceau parte și Primăria Constanța, CSM Constanța, Federația Română de Yachting și o firmă cu sediul în principatul Monaco), primarul Vergil Chițac, beneficiind de ajutorul celorlalte două persoane, ar fi aprobat ilegal finanțarea în totalitate a întregului eveniment.

Concret, spun procurorii, finanțarea competiției sportive s-ar fi realizat de către Primăria Constanța fără a exista un contract de finanțare care să fi fost atribuit în urma unei proceduri de selecție publică și fără să existe viză de control financiar preventiv sau vreun referat al compartimentului de specialitate.

Potrivit oamenilor legii, în conturile societății monegasce ar fi ajuns aproximativ 290.000 euro, după ce președintele CSM Constanța ar fi constrâns mai multe persoane din conducerea Federației Române de Yachting pentru a le determina să efectueze plata. Prejudiciul din dosar este estimat la 1,7 milioane lei.

În cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii