Saturday, May 18, 2024
Jurnalism corect


BREAKING Prefectul Capitalei a aprobat declararea stării de alertă în Sectorul 1 pentru 30 de zile

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 23 iulie 2021

Prefectul Capitalei a anunțat, vineri dimineață, că a transmis către Comitetul Local pentru Situații de Urgență acordul pentru declararea stării de alertă la nivelul Sectorului 1, cauzată de criza generată de conflictul dintre Primărie și compania de salubrizare Romprest.

La propunerea primarului Clotilde Armand, Comitetul pentru Situații de Urgență al Sectorului 1 a adoptat, miercuri, un proiect de hotărâre prin care solicită prefectului Capitalei, Alin Stoica, declararea stării de alertă pe o perioadă de 30 de zile din cauza gunoaielor neridicate de operatorul de salubritate Romprest.

Prin intermediul acestei proceduri, Clotilde Armand își dorește angajarea în regim de urgență a unei alte firme care să ridice gunoiul din Sectorul 1.Clotilde Armand i-a solicitat prefectului Alin Stoica și luna trecută declararea stării de alertă, însă acesta s-a opus, invocând un raport întocmit de Garda de Mediu, potrivit căruia nu există un pericol iminent.

CLS1, ședință pentru rezilierea contractului cu Romprest

Primarul Sectorului 1 a convocat pentru vineri o ședință a Consiliului Local, în cadrul căreia se va discuta rezilierea contractului încheiat cu compania de salubrizare Romprest.

Adoptarea proiectului de hotărâre duce la sesizarea instanței de judecată cu o acțiune ce are ca obiect rezilierea Contractului de Delegare, respectarea principiului continuității serviciului de utilitate publică și sancționarea neexecutării obligațiilor contractuale de către Romprest pe raza Sectorului 1.

CITEȘTE ȘI: Ministerul Finanțelor: Romprest a adus un prejudiciu de 243 de milioane de lei la bugetul Primăriei Sectorului 1 / Clotilde Armand: Cine trebuie să plătească pentru acest jaf din bani publici să o facă

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *