Monday, July 8, 2024
Jurnalism corect


BREAKING MApN anunță că noi bucăți de dronă „similară celor folosite de armata rusă” au fost găsite în Delta Dunării

By Ana Teșcan , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 9 septembrie 2023 Etichete: , , , ,

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a anunțat sâmbătă, 9 septembrie, că noi fragmente dintr-o dronă „similară celor folosite de armata rusă” au fost găsite în țara noastră, la circa 2,5 kilometri sud-est de localitatea Plauru. Zona a fost securizată de militari. 

„Sâmbătă, 9 septembrie, militari din Forțele Navale Române, dislocați pentru misiuni de cercetare în zona localității Plauru, județul Tulcea, au executat activități de căutare în aria de responsabilitate, ca urmare a primirii unor informații de la autoritățile locale, transmise prin comenduirea garnizoanei Tulcea, cu privire la posibila existență a unor elemente de dronă la aproximativ 2,5 kilometri sud-est de localitatea Plauru.

În urma executării cercetării în teren, au fost descoperite fragmente dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă. Zona a fost securizată de militari, iar elementele descoperite vor fi ridicate pentru analiză și expertizare tehnică”, se arată într-un comunicat de presă al MApN.

Purtătorul de cuvânt al MApN, Constantin Spînu, a declarat, într-o intervenție la Digi24, că este vorba de o altă locație față de cea la care s-au găsit primele fragmente de dronă din țara noastră, situată la „câțiva kilometri depărtare”.

Ministrul apărării, Angel Tîlvăr, a confirmat, miercuri, 6 septembrie, în timpul unei vizite la Plauru, în judeţul Tulcea, că au fost găsite primele bucăţi „care pot fi dintr-o dronă” rusească, după ce iniţial autorităţile române negaseră vehement o asemenea posibiltate, invocată deja de luni, 4 septembrie, de autorităţile ucrainene, în urma unui atac cu drone care avusese loc în cursul nopţii asupra portului Ismail, din apropierea graniţei cu România.

Șeful Statului Major al Apărării, Daniel Petrescu, a declarat, la Antena 3 CNN, că a aflat despre resturile de dronă găsite pe teritoriul României încă de marți.

CITEȘTE ȘI: Ce au de făcut autoritățile de la București după ce bucăți de drone rusești au ajuns pe teritoriul României ANALIZĂ

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW