Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Bolnavii de COVID-19 nu vor mai fi obligați să stea în carantină. Ministerul Sănătății recomandă în continuare acest lucru

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 8 martie 2022

În pofida faptului că zilnic sunt înregistrate zeci sau chiar sute de decese asociate COVID-19, cei care contactează această boală nu vor mai fi obligați să respecte perioada de carantină, după ce Comitetul Național pentru Situații de Urgență a abrogat marți, 8 martie, articolul prin care era instituită această măsură.

Totuși, așa cum a menționat Alexandru Rafila, Ministerul Sănătății recomandă în continuare carantina, atât pentru a nu-i infecta pe cei din jur, dar și pentru o însănătoșire mai rapidă.

Prin această decizie România renunță practic complet la toate măsurile de protecție pentru prevenirea răspândirii SARS-CoV-2, astfel că salvare devine una individuală.

Cu toate acestea, numărul deceselor raportate zilnic și ceea ce se întâmplă în unitățile sanitare arată că situația nu este nici pe departe atât de bună cum vor să o coafeze oficialii. Conform raportării dată publicității marți, la ora 13:00, de autorități, în ultimele 24 ore s-au înregistrat 97 de decese și peste 5.000 de noi infectări. În spitale sunt internați 4.700 de pacienți cu COVID-19 dintre care 695 sunt în secțiile ATI.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *