Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Bloomberg: Klaus Iohannis, președintele care a scos România de pe marginea prăpastiei

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 9 noiembrie 2019 Etichete: , ,

Președintele României, Klaus Iohannis a apărut într-un articol scris de publicația americană Bloomberg, care spune că șeful statului „a dat o mână de ajutor pentru ca cel mai puternic politician al României să ajungă, pentru corupție, în spatele gratiilor și și-a condus țara înapoi către Uniunea Europeană”.

Având în vedere că alegerile prezidențiale deja au început în diaspora, publicația americană spune că votanții îl vor recompensa pe Iohannis pentru a obține un nou mandat la Cotroceni.

„Iohannis a fost o forță de neclintit, într-o națiune în care haosul a devenit o normă. Cinci premieri au fost schimbați de când el a venit în fruntea statului, în 2014, în timp ce Bucureștiul a fost marcat de cele mai mari proteste de la prăbușirea comunismului din urmă cu trei decenii”, potrivit sursei citate.

Deși președintele este lăudat în cea mai mare parte a materialului publicației americane, jurnaliștii au scris, totuși, că primul mandat al acestuia nu a fost un succes total.

„Cu toate acestea, primul mandat al președintelui în funcție nu a fost un succes total. Deși a obiectat cu privire la planurile economice ale PSD, el nu a reușit să pună capăt programului de cheltuieli stabilit de putere, care a împins deficitul bugetar al României până aproape de limita stabilită de UE. De altfel, șeful statului nu a putut să oprească PSD nici atunci când a fost vorba de demiterea Laurei Codruța Kovesi de la DNA, care a devenit recent primul procuror-șef european”, mai scrie Bloomberg.

În afară de corupție, românii sunt nemulțumiți de infrastructura precară și de sistemul de sănătate al țării, mulți dintre aceștia alegând să plece în străinătate pentru a găsi locuri de muncă mai bine plătite, mai notează publicația.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *