Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Bistriţa-Năsăud: Bărbați arestați pentru organizarea unei vânători ilegale în Parcul Național Munții Rodnei

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 9 septembrie 2024 Etichete: , ,

Trei bărbați din Bistrița-Năsăud au fost arestați pentru organizarea unei vânători ilegale în Parcul Național Munții Rodnei. Aceștia au fost surprinși în flagrant de un ranger, după ce au împușcat un cerb.

Vânătoarea neautorizată din Parcul Național Munții Rodnei a avut loc duminică.

„Din cercetările efectuate de către poliţişti a reieşit faptul ca cei trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 25 şi 30 de ani din Romuli, Telcişor şi Dealu Ştefăniţei, la data de 8 septembrie a.c., ar fi participat la o partidă ilegală de vânătoare, pe raza Parcului Naţional Munţii Rodnei, de unde ar fi recoltat ilegal un cerb. Cei trei au fost surprinşi în flagrant de către un ranger din cadrul Parcului National şi un paznic de vânătoare”, informează, luni, Poliţia judeţeană Bistriţa-Năsăud.

Polițiștii care au fost alertați despre activitățile celor trei bărbați au confiscat un vehicul off-road, cinci arme de vânătoare, nouă cartușe, un dispozitiv de viziune nocturnă și două telefoane mobile.

După analiza probelor, cei trei au fost reținuți pentru 24 de ore și urmează să fie prezentați în fața magistraților luni, cu propunerea de a se dispune o măsură preventivă.

Investigațiile sunt în desfășurare de către polițiștii de la Biroul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, pentru a documenta faptele și a stabili responsabilitățile penale.

foto: Poliția Română

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW