Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Cinci trasee prioritare pentru biciclete în București, anunțate de Nicușor Dan

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 12 septembrie 2022 Etichete: , , , ,

Cinci trasee prioritare pentru biciclete vor fi realizate în București, a anunțat primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, într-o postare pe Facebook luni, 12 septembrie.

„Am atribuit contractul pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate aferent proiectului “Realizare infrastructură pentru transport verde – piste pentru biciclete în Municipiul București”.

Prin această investiție, vor fi realizate 5 trasee prioritare prevăzute în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă 2016-2030 pentru regiunea București-Ilfov, cu o lungime totală de aproximativ 13 km, care leagă zone importante ale orașului”, a precizat edilul.

Potrivit acestuia, traseele vor arăta astfel:

1. Bucureşti – Ploieşti (între Aerogării şi Băneasa Shopping City) – 1,5 km (parte din “traseul pentru cumpărături” din PMUD: Piața Victoriei – Băneasa);
2. Piața Unirii – Mihai Bravu – 3km (“traseu de agreement”);
3. Colentina – între Mihai Bravu și Doamna Ghica – 1,5 km [parte din “traseul către școală” Universitate – Doamna Ghica];
4. Petricani – între Doamna Ghica și D. Pompeiu – 3 km (parte din “traseul către birou” Doamna Ghica – Pipera);
5. Piața Alba Iulia – Piața 1 Decembrie – 4 km (parte din “traseul de est”).

Documentul va fi elaborat de SC RHEINBRUCKE SRL. Durata de execuție este de 150 zile calendaristice de la emiterea ordinului de începere.

Dan a mai precizat că sunt luate în calcul două posibile surse de finanțare nerambursabilă, PNRR (runda a doua, Fondul pentru Mediu) sau Programul Operațional Regional 2021-2027.

CITEȘTE ȘI Primăria Capitalei propune ca trotinetele electrice închiriate să poată fi conduse doar de persoane de peste 14 ani / Ce mai prevede regulamentul

Foto: Facebook/ Nicușor Dan

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *