Saturday, July 6, 2024
Jurnalism corect


Benjamin Netanyahu a dizolvat cabinetul de război al guvernului

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 17 iunie 2024 Etichete: , ,

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a dizolvat cabinetul de război compus din șase membri, a anunțat luni un oficial israelian, o decizie așteptată care vine în urma plecării fostului general Benny Gantz din guvern, relatează Reuters. Netanyahu intenționează acum să organizeze consultări cu un grup restrâns de miniștri cu privire la situația din Gaza, printre care se numără ministrul apărării Yoav Gallant și ministrul afacerilor strategice Ron Dermer, ambii fost membri ai cabinetului de război.

Premierul s-a confruntat cu cereri din partea partenerilor săi naționaliști și religioși din coaliție, în special de la ministrul de finanțe Bezalel Smotrich și ministrul securității naționale Itamar Ben-Gvir, de a fi incluși în cabinetul de război, o mutare care ar fi putut intensifica tensiunile cu partenerii internaționali, inclusiv Statele Unite.

Cabinetul de război a fost format după ce Gantz s-a alăturat lui Netanyahu într-un guvern de uniune națională în octombrie, la începutul conflictului, și a inclus, de asemenea, pe partenerul lui Gantz, Gadi Eisenkot, și pe Aryeh Deri, liderul partidului religios Shas, ca observatori.

Atât Gantz cât și Eisenkot au părăsit guvernul săptămâna trecută, afirmând că Netanyahu nu a reușit să formuleze o strategie eficientă pentru războiul din Gaza.

foto: X

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW