Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Azuga deschide prima pârtie de schi de pe Valea Prahovei pe 30 noiembrie

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 29 noiembrie 2023 Etichete: , , , ,

Administratorii domeniului schiabil din Azuga au anunțat că prima pârtie va fi deschisă joi. Azuga devine astfel prima stațiune de pe Valea Prahovei care deschide domeniul schiabil în minivacanța de Sfântul Andrei și 1 Decembrie. În contrast, administratorii pârtiilor din Sinaia afirmă că momentan nu pot confirma deschiderea sezonului, dar depun „toate eforturile” pentru ca atunci când o vor face să ofere „multe pârtii, foarte bune, atent construite și frumos amenajate”, potrivit news.ro.

”Veştile bune au sosit, suntem pregătiţi pentru deschiderea oficială a sezonului de iarnă! Începând cu ziua de joi, 30 noiembrie, se poate schia pe pârtia de începători – banda de la Sorica. Pentru amenajarea pârtiei de telescaun Sorica încă se lucrează, urmează să revenim cu noutăţi despre deschiderea acesteia în zilele ce urmează”, anunţă, miercuri, pe Facebook, administraţia domeniului schiabil din Azuga.

Noile tarife pentru instalațiile de transport pe cablu au fost comunicate public. Un traseu dus-întors cu telescaunul are un cost de 25 de lei, în timp ce un abonament de schi pentru o zi, care permite un număr nelimitat de călătorii, se ridică la 180 de lei. Un abonament de schi valabil patru ore are un preț de 130 de lei, fără a ține evidența călătoriilor.

Turiștii au opțiunea să achiziționeze cartele cu puncte, cu prețuri variind între 15 lei pentru 2 puncte și 840 lei pentru 240 de puncte. Utilizarea telescaunului implică anularea a două puncte, în timp ce folosirea benzii de baby schi anulează un punct. La Sinaia, singura stațiune de pe Valea Prahovei cu un domeniu de mare altitudine, a avut parte de ninsori, iar eforturile sunt concentrate în pregătirea domeniului schiabil.

”Mai e un pic până departe, nu ne grăbim să anunţăm deschiderea sezonului, dar suntem optimişti cu începutul ăsta firesc de iarnă, venit fără grabă, natural, gradual, ca în vremurile bune. După o toamnă secetoasă, frigul s-a instalat domol sus. Ne-a permis să lucrăm până târziu. Am reparat garduri, am montat panouri noi de pârtii, am securizat şi igienizat zonele unde în vară s-a lucrat intens la noile spaţii de servicii (Valea Dorului şi Valea Soarelui, vom vorbi despre aceste noi investiţii cu altă ocazie). Am făcut probe şi autorizări la toate instalaţiile de transport pe cablu. Reparaţii, ungeri, schimburi şi comenzi. (…) Nu anunţăm nicio deschidere de sezon, deocamdată. Dar facem tot posibilul ca atunci când vom anunţa, să deschidem multe pârtii, foarte bune, atent construite şi frumos amenajate”, au transmis, pe Facebook, administratorii domeniului schiabil din Sinaia.

FOTO: Facebook

Comentarii