Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Avocat: Firma care a refăcut instalația electrica a Spitalului Piatra Neamț a lucrat fără proiect avizat

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 12 februarie 2021

Firma care a refăcut instalația electrica a Spitalului Județean Piatra Neamț a lucrat fără proiect avizat iar pe secția de ATI aceeași societate subcontractat lucrarea, a declarat Adrian Cuculis, avocatul rudelor a doi pacienți decedați în incendiul din 14 februarie, pentru Mainnews.ro. 

„Firma care a refăcut instalația electrica a spitalului (n.r. – Spitalul Județean Piatra Neamț) a lucrat fără proiect avizat iar pe secția de ATI a subcontractat lucrarea către o alta firmă. Se pare că din declarațiile celor prezenți azi la audieri, inginerul de proiect pentru instalațiile de oxigen si aer comprimat, ‘nu-si aduce aminte’ să fi avizat un asemenea proiect in 2011. Practic, lucrări făcute în spitalul Piatra Neamț, fără autorizații”, a declarat avocatul Adrian Cuculis.

14 noiembrie 2020, 15 persoane și-au pierdut viața

Un incendiu a izbucnit pe 14 noiembrie la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Piatra Neamț, unde erau internați pacienți bolnavi de COVID. Primul bilanț al incendiului anunța 10 morți și 7 răniți grav.

Printre răniți era și medicul Cătălin Danciu, care a încercat să salveze pacienții din salonul cuprins de flăcări. Ulterior, acesta a fost transferat la un spital din Belgia. Dintre ceilalți răniți, cinci au murit.

Parchetul General a preluat ancheta la scurt timp după tragedie.

CITEȘTE ȘI: Ancheta incendiului de la Spitalul Județean Piatra Neamț: Procurorul a dispus expertiză pentru a identifica posibilele improvizații – SURSE

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Information to that Topic: mainnews.ro/avocat-firma-care-a-refacut-instalatia-electrica-a-spitalului-piatra-neamt-a-lucrat-fara-proiect-avizat/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *