Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Autostrada Unirii: Opt oferte la licitația pentru secțiunea Târgu Mureș – Miercurea Nirajului

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 27 aprilie 2023 Etichete: , , ,

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii a primit opt oferte, dintre care cinci din Turcia, la licitația pentru proiectarea și execuția secțiunii Târgu Mureș – Miercurea Nirajului, în lungime de 24,4 km, a Autostrăzii Unirii (A8).

Câștigătorul contractului va avea la dispoziție 6 luni pentru proiectare și 2 ani pentru execuția lucrărilor. Valoarea aproximativă a contractului este de 2,9 miliarde lei, fără TVA.

1. Asocierea Duna Group International Kft (lider de asociere) – A-Hid Zrt. – Ing Service SRL – Duna Construcții RO SRL (Ungaria – România);
2. Makyol Insaat Sanayi Turizm Ve Ticaret AS (Turcia);
3. Mapa Insaat Ve Ticaret AS (Turcia);
4. Nurol Insaat Ve Ticaret AS (Turcia);
5. Asocierea Ozaltin Insaat Ticaret Ve Sanayi AS (lider de asociere) – Bog’Art SRL (Turcia – România);
6. Strabag SRL (Austria);
7. Tekfen İnşaat Ve Tesisat AŞ (Turcia);
8. Webuild SPA – Milano (Italia).

Autostrada Unirii va avea o lungime de aproximativ 300 km, fiind împărțită în două segmente: Târgu Mureș – Târgu Neamț (circa 213 km) și Târgu Neamț – Iași – Ungheni (circa 90 km). De asemenea proiectul cuprinde și construirea unui nou pod peste Prut, la Ungheni.

Segmentul dintre Târgu Mureș și Târgu Neamț este împărțit la rândul său în trei secțiuni. Două dintre acestea reprezintă capetele autostrăzii pentru care CNAIR a lansat licitațiile, fiind cuprinse în Planul Național de Redresare și Reziliență.

Sursa foto: Inquam Photos / Casian Mitu

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW