Friday, June 14, 2024
Jurnalism corect


Autostrada A7 Ploiești – Buzău: Strabag contestă atribuirea contractului pentru lotul 2

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 4 aprilie 2022

Firma Strabag a contestat la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC) atribuirea contractului pentru execuția lucrărilor la lotul Mizil – Pietroasele (28,35 km) din autostrada Ploiești – Buzău către asocierea formată din Coni SRL (România) și Trace (Bulgaria). 

Strabag a solicitat anularea raportului de atribuire, dar și excluderea asocierilor aflate pe primele trei poziții: Coni – Trace, Bog Art – Tancard – Cosedil și Nurol Insaat – Makyol Insaat. Astfel, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), organizatoarea licitației, nu va putea semna contractul până la pronunțarea instanței.

Miza de peste 1 miliard lei

Valoarea estimată a contractului este de 1,24 miliarde lei fără TVA, finanțarea fiind asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență și bugetul de stat. Dacă în următoarele 10 zile nu vor fi depuse contestații, va putea fi semnat contractul. Termenul pentru finalizarea lucrărilor este de 20 luni de la emiterea ordinului de începere.

O firmă cu probleme penale, abonată la contracte cu CJ Prahova

Coni SRL este o firmă de construcții, cu sediul în comuna Mănești (Prahova), deținută de Nicolae Onea. Acesta a fost arestat în 2014, într-un dosar penal de evaziune fiscală cu un prejudiciu total de 35 milioane euro, ulterior trimis în judecată, în care firma Coni SRL are calitatea de inculpat. Mai multe detalii aici.

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW